سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای نوسازی تجهیزات فنی و حرفه ای در استان قزوین به 13 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
چهارشنبه, ۵ خرداد ۱۳۹۵، ۰۵:۰۰ ب.ظ
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای
نوسازی تجهیزات فنی و حرفه ای در استان قزوین به 13 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

منصور جلیلوند در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: برای این که آموزش های فنی و حرفه ای مطابق با نیازهای جامعه باشد، باید تجهیزات و وسایل آموزشی خود را جدید و به روز کنیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش آموزش های فنی و حرفه ای در ایجاد فرصت های شغلی، یادآور شد: باید در نظر داشت که هیچ شغلی بی نیاز از آموزش نیست.
جلیلوند، آموزش های فنی و حرفه ای را موجب توانمندسازی افراد جامعه دانست و اظهار داشت: با آموزش مهارت به جویندگان کار، راه آنها را برای ورود به بازار کار و یافتن شغل آسان می کنیم.

وی، ارتقای بهره وری در محیط های تولیدی و افزایش درآمدهای ملی را از اهداف اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: برای تحقق این اهداف نیازمند برخورداری از نیروی کار ماهر هستیم که در این بخش فنی و حرفه ای دارای رسالت است.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین، تربیت نیروی کار ماهر را رویکرد کشورهای توسعه یافته خواند و اظهار داشت: به منظور پرورش نیروی کار متخصص آمادگی لازم را برای همکاری با سایر بخش ها داریم.

وی با اشاره به فعالیت 11 مرکز ثابت آموزش فنی و حرفه ای (دولتی) در استان، گفت: این مراکز به شکل رایگان به نیازهای مهارتی متقاضیان در بخش های مختلف پاسخ می دهند.
این مسئول، استقبال از دوره های آموزش فنی و حرفه ای در مراکز ثابت استان را بالا دانست و اظهار داشت: معمولا 70 درصد از ظرفیت این دوره ها در شروع کار تکمیل می شوند.
جلیلوند با بیان اینکه پارسال یک میلیون و 287 هزار نفر ساعت آموزش فنی و حرفه ای با عناوین مختلف مربوط به دوره های صنایع و صنوف، جوار دانشگاهی، روستایی، مراکز ثابت، زندان ها و پادگان ها به متقاضیان در استان ارائه شد، افزود: هدف گذاری آموزشی ما برای سال جاری یک میلیون و 300 هزار نفر ساعت می باشد.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین با بیان اینکه پارسال 212 هزار نفر ساعت آموزش در بخش صنایع و صنوف توسط این اداره کل به متقاضیان ارائه شد، افزود: برای امسال در این بخش 220 هزار نفر ساعت آموزش پیش بینی کرده ایم.
جلیلوند با بیان اینکه در بخش روستایی نیز پارسال 307 هزار نفر ساعت آموزش ارائه شد، اظهارکرد: در این بخش برای امسال 280 هزار نفر ساعت آموزش پیش بینی شده است.
این مسئول، برخی سیاست های آموزش مهارت به روستائیان در گذشته را اشتباه خواند و در این خصوص گفت: در سالیان گذشته آموزش هایی به افراد ساکن در روستاها ارائه می شد که فراتر از نیاز روستا بود و موجب می شد تا آموزش دیدگان برای یافتن شغل به شهرها مهاجرت کنند.

وی اضافه کرد: در رویکرد جدید در حوزه آموزش روستایی، آن دسته از حرفه ها و رشته هایی که به پایداری جمعیت روستائیان و مهاجرت معکوس کمک می کند، مورد توجه قرار گرفته و در همین زمینه 15 رشته شناسایی شده است.
جلیلوند افزود: در بخش زندان ها نیز پارسال 97 هزار نفر ساعت آموزش ارائه شد که امسال به 100 هزار ساعت افزایش می یابد.
وی، مهارت آموزی به زندانیان را در یافتن شغل برای آنها و پیشگیری برای بازگشت دوباره به این مکان را بسیار موثر دانست و اظهارداشت: در همین رابطه تلاش داریم امسال چهار کارگاه آموزشی از جمله کارگاه های اتومکانیک و تعمیر موبایل را در سطح زندان های استان راه اندازی کنیم.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین، میزان آموزش های ارائه شده در بخش جوار دانشگاهی در سال گذشته را نیز 104 هزار نفر ساعت اعلام کرد و گفت: تعهدات آموزشی ما در این بخش امسال 120 هزار نفر ساعت است.
جلیلیوند در ادامه از تدوین 150 استاندارد آموزشی توسط نخبگان حوزه مهارت و کارشناسان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین در سال گذشته خبر داد و گفت: این استانداردها پس از تدوین و تصویب در سازمان مرکزی، قابلیت اجرا در سراسر کشور را پیدا می کنند.
وی ادامه داد: امسال پیش بینی می کنیم 250 استاندارد اموزشی در حرفه ها و رشته های مختلف فنی و حرفه ای در استان تدوین و تهیه شود.
این مسئول در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به پیشرفت 40 درصدی ساخت مرکز سنجش فنی و حرفه ای استان قزوین، گفت: برا ی تکمیل این طرح به 15 میلیارد ریال اعتبار نیازمند هستیم.
وی اظهار کرد: در صورت تامین اعتبار، امسال برای ساخت یک مرکز ثابت آموزش در بخش خواهران در قزوین و احداث یک مرکز آموزشی در آوج با کمک خیران اقدام می شود.
جلیلوند از تدوین چشم انداز 5 و 10 ساله فنی و حرفه ای در استان قزوین خبر داد و اظهار داشت: در همین زمینه تهیه اطلس مهارتی استان را در دستور کار خود قرار داده ایم.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین گفت: با تدوین چشم انداز یاد شده، نقشه راه استان در زمینه مهارت تهیه و براساس آن به جلو حرکت می کنیم.
وی همچنین به فعالیت 189 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در استان اشاره کرد و افزود: از این میان 168 آموزشگاه در بخش بانوان فعالیت دارند.
جلیلوند اضافه کرد: آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای در استان که توسط بخش خصوصی اداره می شوند، سالیانه نزدیک به دو میلیون نفر ساعت به متقاضیان آموزش مهارتی ارائه می کنند.
وی همچنین از شرکت یک هزار و 300 نفر در استان قزوین در مسابقه ملی مهارت خبر داد و اظهار داشت: این مسابقه در سه سطح شهرستانی، استانی و ملی برگزار می شود که مرحله نخست آنرا پشت سر گذاشته ایم.
این مسئول در پایان با اشاره به برگزاری مرحله استانی مسابقه ملی مهارت در شهریور ماه امسال، اظهار امیدواری کرد، نخبگان مهارتی منتخب استان بتوانند در مرحله ملی این مسابقه نتایج درخشانی را از خود برجا بگذارند.
منبع ایرنا
عکس ولی اله حسین زاده
۹۵/۰۳/۰۵