حضرت آیت الله جوادی آملی: ماه مبارک رمضان و لیله قدر آغاز سال سالکان است
حضرت آیت الله جوادی آملی: ماه مبارک رمضان و لیله قدر آغاز سال سالکان است
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی گفت: پیامبر اکرم (ص) در روایتی فرمودند که قلب لیالی، لیله القدر است، که یکی شب نوزدهم است یکی هم شب بیست و یکم و یکی هم شب بیست و سوم ؛ که شب بیست و سوم افضل است؛ این قلب ماه مبارک رمضان است.
به گزارش شفقنا، این مرجع تقلید در یکی از خطبه های نمازجمعه خود در دهه ۷۰، در فضایل و برکات ماه مبارک رمضان و خصوصا ایام لیله قدر اظهار داشت: یکی از معارف الهی و فرهنگ غنی و قوی اسلام این است که ماه مبارک رمضان، عید است. امام سجاد(سلام الله علیه) در دعای نورانی خود خطاب به ماه مبارک رمضان خطاب میکند: «السلام علیک … یا عید اولیاء الأعظم».و در بعضی از نصوص آمده که ماه مبارک رمضان «غرّه الشهور» است، اینکه امام سجاد در ماه رمضان نه شب به غیر ذکر خدا حرف میزد و نه روز، به خاطر برکاتی است که برای لیالی و ایام این ماه مبارک است،
بعضی از ماهها فضایل آن مربوط به روزهایشان است اما وجود مبارک رسول خدا(علیه و علی اهل بیته آلاف التحیه و الثناء) درباره فضایل ماه مبارک رمضان می فرماید، که اصل کلی این است که ماه رمضان «شهر الله» است، «شهر البرکه و الرحمه و المغفره» است، ایامش افضل ایام است، لیالیاش افضل لیالی است، ساعاتش افضل ساعات است، آنگاه دو مطلب دیگر هم افزوده است: بهترین ساعتهای ماه مبارک رمضان، وقت نماز است. در وقت نماز دستها را به دعا بردارید: «وارفعوا الیه ایدیکم بالدعاء فی اوقات صلاتکم فانها افضل الساعات»
بعد در روایتی دیگر فرمودند که قلب لیالی، لیله القدر است، که یکی شب نوزدهم است یکی هم شب بیست و یکم و یکی هم شب بیست و سوم ؛ که شب بیست و سوم افضل است؛ این قلب ماه مبارک رمضان است.
همچنین طبق بعضی از روایات، اول سال، لیله قدر بیان شده است. این ایام پیش رو، ایام پربرکت لیله قدر است. آغاز سال سالکان، ماه مبارک رمضان و مخصوصاً لیله قدر است که امور از این ماه و از این شب تا سال آینده در همین شب تقریر میشود. چند روزی بیشتر نمانده به پایان سال، و چند روزی هم به طلیعه سال جدید نمانده است! شستوشویی اگر لازم است بکنیم تا ـ انشاءاللهـ این سال گذشته را به فضیلت بدرقه کرده باشیم و آماده بشویم برای سال جدید!
شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)-