باران اعتدال

باران اعتدال
بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
اعتماد متقابل بین رهبران یک جامعه و مردم، مهم ترین دستاورد جریان اعتدال برای کشور است
عصر ایران؛ مصطفی داننده- انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید و حسن روحانی بازهم به عنوان رییس جمهور انتخاب شد. تمام مخالفان حسن روحانی در انتخاب دوازدهم به صحنه آمدند تا روحانی تبدیل به اولین رییس جمهور ایران شود اما نشد و رییس جمهور روحانی در اردیبهشت 96 دوباره تکرار شد.

سوالی که در این میان مطرح می‌شود این معناست که با وجود تمام تلاش‌های رقیب حسن روحانی چگونه توانست با این رای بازهم به کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند.

امید

بعد از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در سال 92 ، امید به فردایی بهتر در جامعه شکل گرفت و حتی برخی از مردم احساس می‌کردند آسمان آن روزهای ایران با سال‌های قبل فرق می‌کند و آبی تر است.

مردم با دولت روحانی به ویژه در دوران پسابرجام به فردایی بهتر فکر می‌کردند. آنها با رای خود به حامیان دولت در دو انتخابات مجلس دهم و خبرگان پنجم در سال 94 به خوبی نشان دادند که حامی روحانی هستند.

همین امید باعث شد تا آنها در اردیبهشت 96 با تمام بداخلاقی‌های سیاسی و البته اخلاقی بازهم به حسن روحانی رای بدهند. مردم می‌دانستند اگر به فردی به غیر از روحانی رای بدهند برجام دولت یازدهم به سرانجام مطلوبی نخواهد رسید. به بن بست رسیدن برجام هم یعنی برگشت تحریم‌ها و مشکلاتی که در 8 سال احمدی نژاد با آن درگیر بودند.

مردم ایران امید دارند در 4 سال دوم حسن روحانی میوه‌های برجام را بچینند. برخی درخت‌ها بعد از 4 سال میوه می‌دهند.

تکرار کردیم؛ «امید»، «اعتماد»، «اعتدال»، تکرار می‌کنیم، «امید»...

اعتماد

رای گسترده مردم به حسن روحانی نشان داد که مردم به او و حامیانش به ویژه رییس دولت اصلاحات، سید حسن خمینی، ناطق نوری، علی لاریجانی و البته آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اعتماد کامل دارند. مردم ایران از خرداد 92، اسفند 94 خاطره خوبی دارند و  در اردیبهشت 96 هم این خاطره خوب را تکرار کردند.

اعتماد متقابل بین رهبران یک جامعه و مردم، مهم ترین دستاورد جریان اعتدال برای کشور است. مردم می‌دانند که رهبرانشان در جریان اعتدال به دنبال منافع ملی هستند و منافع ملی را فدای مصالح جناحی نمی‌کنند.

اعتدال

مردم در دوران حسن روحانی طعم شیرین آرامش را چشیدند. در سال 92 رای مردم گفتمان اعتدال را به کشور هدیه کرد. اعتدال جای افراط را گرفت. تندروی مردم را خسته کرده بودند. جامعه ایرانی به دنبال گفتمانی بود که آرامش را به کشور هدیه کند. حسن روحانی توانست گفتمان اعتدال را در کشور نهادینه کند. امروز تمام سیاستمدارانی که معروف به میانه‌روی در کشور هستند زیر یک چتر جمع شده‌اند و در برابر تندروی ایستاده‌اند.

مردم در روز جمعه نشان دادند گفتمان اعتدال را به تندروی ترجیح می‌دهند. گفتمانی که می‌تواند در سال 1400 هم تکرار شود. شاید با اسحاق جهانگیری.

بیم

در کنار سه دلیل بالا مردم ایران از بیم ورود کسانی که کشور را به دوران محمود احمدی نژاد به عقب برگردانند به حسن روحانی رای دادند. مردم به خوبی در جریان مناظره‌های انتخاباتی مشاهده کردند که رقبای روحانی به شدت شبیه محمود احمدی نژاد هستند. آنها هم بی‌اخلاق بودند و هم بی‌برنامه. آنها آمده بودند با شعارهای کلی و وعده‌های یارانه‌ای رای مردم را به خود اختصاص دهند.

آنها تصور می‌کردند مردم دوران احمدی نژاد را فراموش کرده‌اند و بازهم به شعارها و وعده‌های عوام فریبانه روی آوردند.

مردم از ترس تندروی بازهم به روحانی رای دادند. برخی از این بی‌اخلاقی‌ها به اندازه‌ای بود که رییس جمهور روحانی خطاب به رقبای خود گفت:« چجورى آب و صابون بیاریم رویتان را بشوریم؟»

مردم در روز جمعه تکرار کردند «امید»، «اعتماد»، «اعتدال» و البته «بیم» تکرار می‌کنیم، «امید»...

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۲/۳۱
ولی اله حسین زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی