باباییصالح مطرح کرد: یک طلاق از هر سه ازدواج تهدیدی برای آینده کشور/گسترش طلاق تا روستاها هشداری جدی برای خانواده ها
باباییصالح مطرح کرد:
یک طلاق از هر سه ازدواج تهدیدی برای آینده کشور/گسترش طلاق تا روستاها هشداری جدی برای خانواده ها
روح الله بابایی صالح در بیان علل کاهش تمایل جوانان به ازدواج گفت: هماکنون سن ازدواج در کشور به دلایل خاصی اعم از بیکاری جوانان بالا رفته است، چرا که اگر آنها از نظر اقتصادی با مشکلی مواجه نباشند قطعا به سمت ازدواج خواهند رفت.
ایجاد جمعیت پیر در پی عدم گرایش جوانان به ازدواج
نماینده مردم بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بیتردید اگر ازدواج صورت نگیرد مشکلات و آسیبهای متعددی در جامعه را به همراه خواهد داشت، کما اینکه پدیده جمعیت مجرد پیر یکی از این موارد است، ضمن اینکه افزایش سن ازدواج به 28 سال و در پی آن عدم رغبت زوجهای جوان به بچه دار شدن در سالهای اولیه زندگی مشترک باعث شده که جامعه به سمتی حرکت کند که نسل آینده فاقد نیروی جوان باشد و این تهدیدی برای آینده کشور است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این معضل به روستاها هم رسیده است، کما اینکه جوانان روستایی نیز تمایلی به ازدواج ندارند و این در حالی است که هزینههای زندگی مشترک در روستاها کمتر از شهرها بوده و تنها با یک درآمد مختصر میتوانند امکانات لازم برای ازدواج را فراهم کنند.
دولت باید شرایط ازدواج را برای جوانان فراهم کند
بابایی صالح تصریح کرد: هماکنون باید تصمیمسازان کشور روند ازدواج را برای جوانان تسهیل کنند و دولت باید در راس این اقدامات برای ممانعت از گسترش جمعیت پیر جامعه مشوقهایی را برای ازدواج و فرزندآوری زوجها در نظر بگیرد، هر چند برای اجرای افزایش مرخصی زایمان هنوز دو دستگی بین دستگاهها وجود دارد و بسیاری از آنها از اجرای آن سر باز میزنند.
وی اظهار کرد: امسال مجلس برای رفع این معضل در قانون بودجه سقف پرداخت وام ازدواج را تا 15 میلیون تومان افزایش داد که این خود یک نوع مشوق است که دولت نیز باید برای تکمیل این روند برنامههای تشویقی مشابهی را داشته باشد، کما اینکه میتواند به بانک مرکزی اعلام کند که شرایط اعطای این تسهیلات را آسانتر کند یا مدت زمان طولانیتری را برای بازپرداخت این وام در نظر بگیرد.
بابایی صالح بیان کرد: افزایش طلاق به ویژه از نوع توافقی یکی دیگر از مواردی است که آسیبهای اجتماعی متعددی را به همراه داشته است، چرا که در شرایط کنونی حتی در روستاها نیز زوجها به راحتی از هم جدا میشوند، کما اینکه بر اساس آمار از هر سه ازدواج یکی منجر به طلاق میشود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: بروز این معضل در روستاها خطرات بیشتری به همراه دارد، چرا که بر اساس فرهنگ سنتی این مناطق به ویژه برای زنانی که طلاق میگیرند کمتر امکان ازدواج وجود داشته و بیشتر هم در معرض ابتلا به انواع آسیبهای اجتماعی قرار دارند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در ارائه راهکار برای ممانعت از گسترش طلاق در سطح جامعه، یادآور شد: هماکنون باید مشاوره قبل از ازدواج اجباری شود و برنامههای آموزشی در جهت آسیبهای ناشی از طلاق به جوانان ارائه شود، ضمن اینکه بخشی از این آسیب هم به خانوادهها برمیگردد که بدون شناخت کافی شرایط ازدواج جوانان را فراهم آوردهاند که این امر نیز باید از طریق فرهنگسازی اصلاح شود./
خانه ملت