چرا استانداری قزوین "بی نیاز" از بی نیازها نیست؟!
چرا استانداری قزوین "بی نیاز" از بی نیازها نیست؟!
ولی اله حسین زاده
🔹به یاد دارم در کلاس های خبرنگاری، مدرس روابط عمومی چنان در خصوص اهمیت، جایگاه و حساسیت این پست در دستگاه های مختلف سخن می گفت که هر یک از ما خبرنگاران شیفته و علاقه مند فعالیت در حوزه روابط عمومی شده بودیم .
🔹بر اساس آنچه آموخته ایم حوزه روابط عمومی، جایگاه بسیار تاثیر گذار، رفیع و ارزشمند در تمامی دستگاهها دارد. هرچند در کشور ما در بیشتر بخش ها آنچه که تدریس می گردد و ما آموخته ایم با آنچه که در دنیای واقعی رخ می دهد فرسنگ ها کیلومتر فاصله دارد.
🔹به هر حال ماموریت چهارساله نصرت اله علیرضایی در مسئولیت مدیر کلی روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قزوین به پایان رسید و برگ دیگری ازدفتر دوران مدیریت وی در قامت فرماندار آنهم در شهرستان محروم و دور افتاده آوج رقم خورد.
🔹به اذعان بسیاری از اهالی رسانه علیرضایی به همراه همکاران خود در دوره مسئولیت در حوزه روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قزوین کارنامه موفق و تحول آفرینی برجای گذشته است؛ هر چند که به طور طبیعی نقد و کاستی های نیز متوجه وی بوده است ؛ اما انتظار این بود که با رفتن علیرضایی، زاهدی استاندار کهنه کار قزوین که به ماه های پایان ماموریت خود در استان قزوین نزدیک می شود و تمام دوران مدیریت و مسئولیت خود را در مجموعه وزارت کشور سپری کرده است در راستای سیاست های درست وزارت کشور اولویت اصلی خود را برای انتخاب مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری از مجموعه نیروهای استانداری که دارای تخصص، تجربه و انگیزه بالا در این حوزه بودند ؛ قرارمی داد ؛ که متاسفانه چنین نشد .
🔹صاحب قلم پیش تر در خصوص سیاست و رویکرد نامناسب و نادرست استفاده نیروهای خارج از دستگاه های مختلف به عنوان مامور در دستگاه های دیگر از جمله سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان و ... یادداشت های را به رشته تحریر درآورد ؛ که متاسفانه به هر دلیل مورد توجه قرار نگرفت البته بنده یقین دارم و تجربه چنین نشان داده است که با گذشت زمان تبعات زیان بار تصمیمات و انتصابات سیاسی ، سفارشی ، سهم خواهی و ... نمایان خواهد شد؛ بهر حال بار دیگر تاکید می شود ماموریت و انتخاب مدیران یک سازمان برای مدیریت دستگاه دیگر هدردادن دانش، تخصص، تجربه و انگیزه نیروهای سازمان و دستگاه میزبان را به همراه خواهد داشت چرا که نیرو های متخصص ، معاونین و کارشناسان یک سازمان و نهاد سال ها به امید ارتقاء و شکوفایی ظرفیت های خود صادقانه در سازمان متبوع خود تلاش و فعالیت می کنند اما به یکباره بر اساس برخی از بده بستان های سیاسی و... مشاهده می کنند که باید زیر بیرق و فرمان مهمان ناخوانده ای شوند که توانشان بیشتر از نیروی معرفی شد ه است .
🔹متاسفانه در استان قزوین در ادوار مختلف این سیکل معیوب وجود داشته و جالب است که در دوره نه چندان دور چنین تجربه تلخی را در مجموعه روابط عمومی استانداری قزوین شاهد آن بوده ایم.
🔹بنا براذعان بسیاری از همکاران که ارتباط نزدیک تری با سید حسین بی نیاز داشته و دارند وی را فردی فرهیخته ، اخلاق مدار، شایسته و قابل احترام معرفی می کنند که در حوزه اجرا وتهیه گزارش توانایی و تخصص بالایی دارد ولیکن هدف از نگارش این یادداشت نهی و انکار توانایی وی در حوزه مسئولیت قبلی در آموزش و پرورش استان نیست بلکه صحبت از بی نیازهایی است که به عنوان مامور از سازمانی به سازمان دیگر کوچ می کنند و پس از مدتی نیز مجدد با جابجایی قدرت سیاسی مجبور به بازگشت به خانه اول می شوند.
🔹ضمنا ناگفته پیداست و حتما دوست عزیزم آقای بی نیاز واقف هستند که نوع فعالیت و ماموریت در حوزه روابط عمومی استانداری که بیشتر رویکردهای سیاسی و اجتماعی دارد متفاوت از حوزه روابط عمومی آموزش و پرورش خواهد بود. بخصوص در دولتی که یکی از بزرگترین ضعف های آن را می توان در حوزه اطلاع رسانی جستجو کرد
🔹اینک این سئوال مهم مطرح است با توجه به اینکه در ماه های اخیر دو نیرو از مجموعه آموزش و پرورش استان یکی به عنوان مدیر کل حراست استانداری و دیگر به عنوان مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل به عنوان مامور به مجموعه استانداری افزوده شده اند ؛ آیا مجموعه استانداری قزوین که نقش محوری، هدایت گر و به نوعی تربیت مدیران و فرماندهی قوه مجریه در استان را برعهده دارد حتی در کادرسازی و تربیت نیروی های مورد نیاز خود در بخش های مختلف از جمله حوزه روابط عمومی و امور بین الملل، حراست و... ناتوان است که مجبور می گردد ؛ مدیران این حوزه ها را از دیگر دستگاه ها جذب کند.
🔹البته صاحب قلم اعتقاد دارد حضور ((بی نیاز)) در مجموعه استانداری هم می تواند برای مجموعه استانداری تهدید باشد و هم فرصت چرا که با توجه به ظرفیت های بی نیاز وی می تواند عملکرد و سیاست های دولت تدبیر امید را البته اگرتصمیم سازان و سیاست گذاران کلان صدا و سیما چنین مجوزی را صادر کنند ؛ در اختیار افکار عمومی استان قراردهد و اما تهدید بی نیاز در مجموعه روابط عمومی و امور بین المال استانداری این می تواند باشد که با توجه به ارتباط بی نیاز با صدا وسیمای مرکز استان وی خود و مجموعه استانداری را بی نیاز از تعامل سازنده و نزدیک با رسانه های مکتوب و مجازی استان بداند که چنین رویکردی می تواند اندک دریچه و ظرفیت های دولت را در استان قزوین برای اطلاع رسانی مسدود کند که انشااله چنین نخواهد شد و قضاوت در این خصوص را باید به آینده موکول کرد.