جایگاه خانواده های شهدا و جانبازان در حرف و عمل مسئولان استان قزوین
جایگاه خانواده های شهدا و جانبازان در حرف و عمل مسئولان استان قزوین
ولی اله حسین زاده خبرنگار آزاد
بنیاد شهید و امور ایثارگران در کنارمسئولیت و ماموریت های فراوان درحمایت و خدمات رسانی به جامعه ایثارگران ارایه خدمات درمانی و پزشکی به خانواده های معظم شهدا بخصوص جانبازان که بخشی از سلامتی خود را از دست داده اند برعهده دارد که ارایه خدمات درمانی و بهداشتی از مهم ترین و حساس ترین وظایف بنیاد شهید و امور ایثارگران محسوب می شود.
با توجه به تبلیغات گسترده بخش زیادی از جامعه تصورمی کنند که بیشترین و بهترین خدمات در بخش های مختلف از جمله حوزه درمان و بهداشت متعلق به جامعه ایثارگران است و خانواده های شهدا و جانبازان تافته های جدا بافته هستند که در ناز و نعمت زندگی می کنند و در حوزه های مختلف دغدغه و نگرانی ندارند؛ هر چند که شاید در وضع قوانین چنین تصوری به درستی وجود داشته باشد اما در میدان عمل و اجرا بسیاری از قوانین حمایتی برای ایثارگران یا قابلیت اجرا ندارد و یا اینکه بستر های لازم برای عملیاتی شدن آنها اندیشیده نشده است و این قوانین در فایل های مسئولان به فراموشی سپرده شده است.
امروز جامعه ایثارگران در بخش های مختلف با مشکلات عدیده ای دست به گریبان هستند؛ اما به دلیل عمق دلبستگی که به نظام و انقلاب دارند لب به گلایه نمی گشایند و حداقل در استان قزوین همانند بسیاری از اقشار در جلوی درب استانداری و یا بنیاد شهید و امور ایثارگران تجمع اعتراض آمیز برگزار نمی کنند و همچنان نجیبانه و مظلومانه مشکلات را تحمل می کنند تا مبادا دشمنان از گلایه های آنان سوء استفاده کنند.
متاسفانه مدتی است که بر اساس سیاست های نادرست بنیاد شهید و امور ایثارگران خانواده های معظم شهدا و جانبازان در خصوص دریافت خدمات بهداشتی و درمانی با مشکلات و معضلات بسیار زیادی دست به گریبان شده اند که هر روز دامنه این مشکلات گسترده و بیشتر می شود و تحمل آن برای این عزیزان سخت و غیر قابل تحمل شده است.
دردمندانه باید اعتراف کنم که امروز در استان قزوین کم ارزش ترین و بی اعتبار ترین دفترچه های بیمه متعلق به خانواده های معظم شهدا و جانبازان است؛ چراکه اکثریت مراکز درمانی و پزشکی استان از جمله متخصصان، داروخانه ها، کلینیک ها، آزمایشگاه ها و ... به علت عدم تعهد به موقع بیمه طرف قرارداد بنیاد شهید و امور ایثارگران از پذیرش و ارایه خدمات به خانواده های معظم شهدا و جانبازان سر باز می زنند و صرفا با دریافت نقدی هزینه ها ، خدمات ارایه می کنند.
چند ماه است که هزینه های درمانی خانواده های شهدا و جانبازان از طرف بیمه طرف قرارداد بنیاد، واریز نشده است و دلیل این تاخیر را عدم واریز مطالبات این بیمه از طرف دولت عنوان می کنند و دردآور اینکه بخشی از خانواده های شهدا و جانبازان که در مناطق دور افتاده و روستاها سکونت دارند و دسترسی به نماینده بیمه گذار بنیاد شهید برایشان سخت و هزینه بر است از ارایه فاکتور های هزینه خود صرف نظر می کنند.
این شرایط سخت برای خانواده های شهدا و جانبازان استان قزوین در حالی رقم خورده است که بسیاری از والدین، همسران شهدا و جانبازان با توجه به شرایط سنی بالا نیازمند خدمات پزشکی و درمانی ویژه و مستمر برای ادامه حیات خود می باشند.
این شرایط سخت در حالی بر جامعه ایثارگران استان قزوین می گذرد که هر روز مسئولان استان در سطوح مختلف بر تکریم و تعظیم خانواده های شهدا و جانبازان تاکید می کنند اما سخن جامعه ایثارگران این است که مسئولان؛ اندکی از تعارفات و تکریم های زبانی، تکراری و بعضا ملال آور و سودجویانه خود بکاهند و بخشی از انرژی، توان و ظرفیت خود را که در استفاده ابزاری از نام و یاد شهدا در مراسمات مختلف استفاده می کنند درجهت رفع واقعی مشکلات خانواده های شهدا وجانبازان صرف کنند.
چندسال است مجتمع توانبخشی شهید رجایی بنیاد علیرغم تلاش و پیگیری مدیریت بنیاد و هزینه زیاد، زمان بهره برداری آن به علت کمبود اعتبار برای خرید تجهیزات و .... با تاخیر مواجه می شود و درمانگاه صابرین هم به علت کمبود اعتبارات از حداقل امکانات اولیه یک مرکز بهداشتی محروم است.
به راستی آیا تنها وظیفه و مسئولیت آقای استاندار، ائمه جمعه و دیگر مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور در منازل خانواده های شهیدان و جانبازان و گرفتن عکس یادگاری و پر کردن فرم های بازدید و یا حداکثر بیان برخی واژه های تکراری و نشراین تصاویر و فیلم ها در رسانه ها است یا اینکه بخشی از مسئولیت و وظیفه آنان رفع مشکلات این عزیزان می باشد. به راستی تاکنون در جریان این دیدارها چند درصد مشکلات و مطالبات به حق خانواده های شهدا حل شده است.
البته مشکلات خانواده های شهدا و جانبازان محدود به بخش های خدماتی و درمانی نمی شود بلکه نگاه های سیاسی و جناحی داشتن به خانواده های شهدا و جانبازان، زینت مجالس دانستن خانواده های شهدا و جانبازان در مراسمات مختلف و استفاده ابزاری از نام شهداء در رقابت های سیاسی و ... بخش دیگری از مشکلات است که تشریح آنها از حوصله این یادداشت خارج است.
شنیده می شود که متاسفانه امروز مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان برای احقاق حق و دریافت حداقل مطالبات قانونی خانواده های شهدا و جانبازان می بایست ساعت ها و روزها با مسئولان دستگاههای مختلف حتی دولتی چانه زنی و پیگیری داشته باشد و در نهایت مسئول و مدیری که میز و جایگاهش مدیون صبر و استقامت همان خانواده های شهدا و تحمل سالها درد و رنج جانبازان است با هزاران منت و ترشرویی اندکی از مطالبات را برآورده می سازد.
اگر امروز برخی از مسئولان در حوزه های مختلف به جامعه ایثارگران خدمات ارایه می دهند خارج از وظایف و رسالت های دینی ، انقلابی ، ارزشی ، اخلاقی و میهنی هزینه ی امنیتی است که امروزدر سایه آن فعالیت می کنند را پرداخت می کنند پس هیچ مسئولی حق ندارد وظایف خود را برای جامعه ایثارگران با خواهش ، تمنا و منت انجام دهد
به راستی نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در مدت چهار سالی که بر کرسی های سبز رنگ مجلس تکیه زده اند تاکنون چند تذکر و نطق را در خصوص رفع مشکلات خانواده های شهدا و جانبازان داشته اند؟! آیا نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در جریان مشکلات خانواده های شهدا و جانبازان استان قرار ندارند که اگر ندارند جای تاسف و درد است که این حضرات در تمامی نطق ها نام شهید و ایثارگران را به عنوان زینت متن بر زبان جاری می کنند اما از عمق درد و مشکلات آنان خبر ندارند و اگر خبر دارند چرا تاکنون گامی موثر در جهت رفع مشکلات برنداشته اند؟
امروز متاسفانه بسیاری از واحد های بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه های فرهنگی، آموزشی، ورزشی و .... به دلیل نداشتن اعتبارات نیمه تعطیل شده اند و پوست اندازی نیروی های باتجربه در بنیاد و جایگزینی نیروهای کم تجربه بنیاد شهید و امور ایثارگران را برای ارایه خدمات حداقلی با چالش مواجه ساخته است.
به نظر می رسد که باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استفاده از نظرات کارشناسان متخصص و با تجربه مسئولیت های اجرایی و خدماتی بنیاد شهید و امور ایثارگران را در حوزه های مختلف درمانی، آموزشی، ورزشی، فرهنگی و ...منفک و این مسئولیت ها را به دستگاه های مربوطه در این حوزه ها واگذار نمایند و نقش بنیاد شهید و امور ایثارگران در این خصوص صرفا نظارتی باشد.
بدون شک با ادامه روند کاهشی ارایه خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران به خانواده های شهدا و جانبازان شاهد تنزل بیشتر جایگاه بنیاد شهید و امور ایثارگران در خدمت رسانی به خانواده های شهدا و جانبازان خواهیم بود.
در پایان یادآوری این فرمایش امام راحل که "نگذارید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی به فراموشی سپرده شوند" و تاکید مقام معظم رهبری که مهم ترین وظیفه بنیاد شهید را تلاش برای تأمین رفاه مادی، معنوی و اخلاقی خانواده های معظم شهدا می دانند می تواند بهترین نقشه راه مسئولان در خدمت رسانی عملی به خانواده های شهدا و جانبازان باشد.