مدیرکل محیط زیست استان قزوین: تالاب الله آباد آبیک دوباره احیا شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: بر اثر بارشهای بهاری امسال، تالاب الله آباد پس از ۱۵ سال دوباره احیا شده و با تداوم بارشهای بهاری وسعت آبگیری این تالاب بیشتر خواهد شد.
حسن عباسنژاد، با بیان اینکه بارشهای بهاری در این روزها جانی دوباره به تالاب الله آباد شهرستان آبیک داده است، گفت: با وجود اینکه این تالاب حدود ۱۵ سال خشک و کویری شده بود، اما از سال جدید و به علت بارشهای بهاری دوباره احیا شده و با تداوم بارشهای بهاری وسعت آبگیری این تالاب بیشتر خواهد شد.
عباسنژاد از بازگشت مجدد پرندگان مهاجر به تالاب یادشده خبر داد و افزود: به خاطر این بارشها و احیای دوباره تالاب اللهآباد، حدود ۱۳۰ گونه پرنده از جمله فلامینگوها و گونه های کمیابی مانند اردک سرسبز و درنا برای زندگی به این تالاب بازگشتهاند که منظره زیبایی را در این تالاب ایجاد کرده است.
وی با ذکر اینکه پیشتر چرای بیرویه، تأمین نشدن حقابه و زهکشی این تالاب را به کانون اصلی ریزگرد در استانهای قزوین، البرز و تهران تبدیل کرده بود، ادامه داد: با توجه به بارندگیهایی که به تازگی اتفاق افتاد و پس از اینکه زهکش دشت اللهآباد مسدود شد، امروز میبینیم که در بعضی از مناطق تالاب آبگیرهای ایجاد شده و در نقاط دیگر هم این تالاب شکل دریاچه به خود گرفته است.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین با تاکید بر لزوم احیای تالاب اللهآباد، تصریح کرد: احیای این تالاب با تأمین آب مورد نیاز، رطوبت خاک منطقه را افزایش میدهد و باعث ازدیاد پوشش گیاهی در دشت الله آباد خواهد شد که در این صورت شاهد ایجاد ریزگرد در این دشت نخواهیم بود.
عباسنژاد با یادآوری اینکه دشت الله آباد ۶۰ هزار هکتار وسعت دارد که حدود ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار آن به تالاب اختصاص دارد، اضافه کرد: برنامههای مختلفی برای افزایش پوشش گیاهی به منظور جلوگیری از گرد و خاک در این دشت اجرا خواهد شد و همچنین قرار است با استفاده از پساب تصفیه خانههای استان تالاب این دشت به صورت مستمر آبگیری شود.
وی به برگزاری کلاسهای آموزشی و توجیهی برای دامداران منطقه به منظور حفاظت از پوشش گیاهی دشت اللهآباد اشاره کرد و گفت: در این کلاسها دامداران را توجیه میکنیم که فقط در فصل آزاد برای چرا به منطقه بیایند و اینکه چگونه دامهای خود را مدیریت کنند تا کمتر به پوشش گیاهی دشت آسیب برسد.
مهر قزوین