حضرت علی(ع) را بعد از ضربت بیشتر شناختند و قدر او را بیشتر دانستند؛ سخنی از حجت الاسلام والمسلمین نقویان –
حضرت علی(ع) را بعد از ضربت بیشتر شناختند و قدر او را بیشتر دانستند؛ سخنی از حجت الاسلام والمسلمین نقویان – بخش یازدهم
«در این شب، هستی از وجود علی(ع) محروم شد و این خورشید برای همیشه ظاهر و چهره اش تاریک شد، اما با این ضربت گویی به شیشه گلابی زدند که عطر آن بعد از این ضربه منتشر شد لذا علی(ع) را بعد از آن ضربت بیشتر شناختند و قدر او را بیشتر دانستند.»
استاد ناصر نقویان در یادداشتی که در اختیار شفقنا قرار داده، آورده است: شب قدر چند معنی دارد؛ یکی اینکه فرصتی است تا ما یک قدری خوب شویم و چند گام به جلو برویم. خدا هم از ما نمی خواهد یکباره عوض شویم بلکه می گوید گام به گام حرکت کنید، اما مراقب باشید مسیر را گم نکنید یعنی در این حرکت کردن و جلو رفتن باید هم مسیر درست باشد و هم ما رهرو باشیم. برخی می خواهند خوشبخت شوند، اما طوری انتخاب می کنند که بدبخت می شوند یا طوری مسیر را می روند که به بیچارگی می رسند.
در حال حاضر ما در کشور، دو مشکل داریم، برخی آدم ها که انتخاب کردیم از اساس اشتباه بوده است و نباید رئیس و وزیر و وکیل می شدند و دیگر اینکه اگر هم درست انتخاب کردیم، درست حرکت نکردند یا مسیر را درست نرفتند. به عنوان مثال، خیلی راه ها و مسیرها که خارجی ها رفتند و نتیجه نگرفتند، ما نباید دوباره می رفتیم. راه های میانبر فراوانی است که می توانستیم از آنها استفاده کنیم و استفاده نکردیم به همین دلیل این همه مشکل داریم لذا شب قدر برای این است که هدفی را که انتخاب کردیم، سرعت خود را بالا ببریم و دیگر اینکه قدر خودمان را بدانیم و اگر قدر خود را دانستیم هیچ چیز را با خوبی عوض نمیکنیم.
تربیت یعنی اینکه هیچ چیزی را با صداقت عوض نکنیم و این از بهشت بیشتر ارزش دارد چون انسان های عادی، مشتاق بهشت هستند، اما بهشت مشتاق انسان های مومن و درست است.
شب قدر برای این است که، قدر خود را بدانیم و قدر این اتفاق ولو تلخ که در کنار آن استفاده شیرینی است را بدانیم و آن قدرشناسی انسان بزرگ است، در این شب، هستی از وجود علی(ع) محروم شد و این خورشید برای همیشه ظاهر و چهره اش تاریک شد، اما با این ضربت گویی به شیشه گلابی زدند که عطر آن بعد از این ضربه منتشر شد لذا علی(ع) را بعد از آن ضربت بیشتر شناختند و قدر او را بیشتر دانستند. ما شیعیان این ادعا و افتخار را داریم که علی بن ابیطالب(ع) پیشوای ماست لذا اگر قدر خود را بدانیم، سپس قدر چنین پیشوایی را بشناسیم و بعد، مقداری در این قدرشناسی سرعت بگیریم، آن وقت برای شب های بعد آماده تر می شویم.
اگر کسی تاکنون با خدا آشتی نکرده و روزه نگرفته است، نگران این نباشد که خدا گذشته ها را به رخ او بکشد بلکه شب قدر به اندازه ۸۰ سال ارزش دارد و این یعنی ما ۸۰ سال جلو هستیم. امیدواریم، امشب، شب آشتی ما با خداوند باشد.
شفقنا