رشد ۲۸۵ درصدی کاوشهای باستان شناسی در قزوین

کاوشهای باستان شناسی در استان قزوین در دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به دوره قبل ۲۸۵ درصد رشد داشته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین با اعلام این خبر اظهار داشت: طی هفت سال گذشته بیست فقره کاوش های باستان شناسی در مناطق تاریخی، باستانی و پیش از تاریخ استان قزوین انجام شده است.
علیرضا خزائلی افزود: مناطقی مانند تپه زاغه و قره تپه سگزآباد، قلعه حسن صباح الموت، غرا قلعه کرد آوج، محوطه دولتخانه صفوی از جمله مکان هایی در استان قزوین بوده اند که کاوش های باستانی شناسی در آنها طی سال های اخیر انجام شده است.
این مسوول با اشاره به اهمیت مطالعات و پژوهش های باستان شناسی در دولتخانه صفوی، گفت: عملیات باستانشناسی و گمانهزنی در این مجموعه تاریخی به منظور خوانا سازی سازههای معماری، شناخت لایههای زمانی و شناسایی اجزا و عناصر تشکیل دهنده این مجموعه پیگیری می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین همچنین اظهار داشت: پیگیر ایجاد سایت موزه محوطه پیش از تاریخ سگزآباد هستیم.
خزائلی با اشاره به شناسایی تمدن هفت هزار ساله در این بخش از دشت قزوین،افزود: یافته های ارزشمندی در پنج دهه فعالیت باستان شناسی از قره تپه و تپه زاغه به دست آمده که بخشی از آنها در سایت موزه ای که در این منطقه ایجاد می شود برای دوستداران تاریخ و باستان شناسی به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه تیمی از گروه باستان شناسی دانشگاه تهران کاوش های باستانی سگزآباد را انجام می دهند،افزود: گور بانوی سه هزار ساله به همراه متعلقات آن که در موزه شهر قزوین به نمایش درآمد، گوشه ای از کشفیات این گروه بود که بستری مناسب برای مطالعات در مورد زندگی اقوام در عصر ماقبل تاریخ است.
ایرنا