اصلاح قانون در مجلس برای پیشگیری از احکام قلع و قمع اراضی ضروری است
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: برای پیشگیری از قلع و قمع اراضی و باغات احیا شده با نگاه کارشناسی و حقوقی نسبت الحاق تبصرههای جدید و به روز شدن نیازمند اصلاح برخی قوانین هستیم.
لطفالله سیاهکلی عصر شنبه در نشست تخصصی با عبدالله آقاعلیخانی، رییس بازرس کل استان اظهارداشت: از آنجا که اختیارات و حوزه
وظیفه نظارتی و بازرسی این حوزه گسترده بوده و حتی دستگاه قضایی را نیز شامل میشود و از این رو حفظ استقلال قضایی و دفاع از حق و عدالت و بیتالمال کار این دستگاه را حساس کرده است.
وی با بیان اینکه وقتی یک زمین موات حتی به ناحق، آباد شود و با کاشت درخت، ملکی زنده شود نباید شاهد صدور احکام قلع و قمع در آن باشیم تا جایی که این نوع مسایل نارضایتی هم ایجاد میکند، تصریح کرد: لازم است کمک کنیم تا با اصلاح قوانین از قلع و قمع اراضی جلوگیری شود و میزان رضایت مردم را در این حوزه از دستگاه قضایی را هم بالا ببریم.
به گفته رییس مجمع نمایندگان استان قزوین، دفاع از حق و حقانیت در دستگاه قضایی و بازرسی بسیار مهم بوده و قضات باید براساس حق، عدالت و قانون حکم دهند تا خدای ناکرده نارضایتی ایجاد نشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: همه باید با ریشهیابی مشکلات، به دنبال گرهگشایی امور باشیم و از این رو باید بدانیم وقتی شکایتی مطرح میشود به طور حتم یک جای کار لنگ میزند که میتوانیم ضمن شناسایی آن، درصدد رفع آن برآییم.
سیاهکلی با اشاره به اینکه در حوزه منابع طبیعی و زمینهای موات نیز مسایل زیادی وجود دارد، افزود: در شرایطی که حدود ۶۱ درصد از اراضی موجود استان ملی است به نظر میرسد با این نوع روشها و رویکردهایی که داریم، زمینه احیای اراضی غیرقابل استفاده بوده و تحقق تولید نیز فراهم نخواهد شد.
وی یادآور شد: تعریف زمین موات مربوط به یک قرن گذشته است زیرا امروز وقتی تکنولوژی داریم دیگر زمین موات و غیرقابل استفاده معنی ندارد و شما قادرید همه جا را آباد و زمین بیبهره و بلا استفاده را به زمین بارور تبدیل کنید.
نماینده قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عاقلانه نیست اراضی غیرقابل استفاده را رها کنیم و یا اجازه ندهیم افراد
بومی و کشاورزان منطقه آن را آباد کنند، گفت: لازم است هماهنگی مناسبی برای احیای این گونه اراضی داشته باشیم و از منابع ملی صیانت
کنیم و با واگذاری آنها به افراد دارای اهلیت و بومی به تولید کمک کنیم.
وی ادامه داد: در واگذاری معادن هم مشکلات زیادی داریم و اگر بتوانیم درصدی از منافع آن را به ساکنان محلی اختصاص دهیم بسیاری از مشکلات، موانع کنونی و نارصایتیها نیز برطرف میشود.
در این نشست آقاعلیخانی اظهار داشت: دغدغه نمایندگان نسبت به اجرای حق و عدالت جای خوشحالی دارد و از آنجا که کار در دستگاه قضا تخصصی است باید بتوانیم اطلاع رسانی و آموزش را بیش از گذشته انجام دهیم تا مراجعه به این دستگاه کمتر شود.
وی با اشاره به برخی محدودیتهای قانونی در حوزه قضا، تصریح کرد: با توجه به اینکه متاسفانه اطلاعات امور حقوقی مردم پایین است و همین مساله باعث تشکیل پروندههای زیادی هم شده در صورتی که اگر آگاهی شهروندان نسبت به این موضوع بالاتر برود بدون شک شاهد کاهش مراجعات و تشکیل پرونده در محاکم خواهیم بود.
ایرنا