کشت ۲ محصول استراتژیک کشاورزی در قزوین افزایش مییابد
کشت غلات شامل محصولات استراتژیک گندم و جو، سال زراعی جاری در استان قزوین به میزان ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار نسبت به سال زراعی قبل رشد مییابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قزوین اظهار داشت: براساس برنامه ابلاغی الگوی کشت از سوی وزارت جهاد کشاورزی، میزان کشت گندم دیم طی سال زراعی جاری در استان قزوین به ۱۰۵ هزار هکتار افزایش می یابد که این رقم نسبت به سال زراعی قبل هفت هزار هکتار رشد یافته است.
مجید اسماعیلی افزود: میزان کشت گندم آبی نیز در استان قزوین سال زراعی جاری به ۴۸ هزار هکتار افزایش می یابد که نسبت به سال زراعی قبل هزار هکتار رشد می یابد.
این مسوول همچنین از افزایش قابل توجه رشد کشت جو آبی در سال زراعی جاری در استان قزوین خبر داد و گفت: براساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، امسال ۲۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت آبی این محصول اختصاص پیدا می کند که این رقم در سال زراعی گذشته ۲۴ هزار هکتار بود.
وی اظهار داشت: برنامه کشت جو دیم در مزارع استان قزوین نیز از هفت هزار و ۵۰۰ هکتار در سال گذشته به هشت هزار هکتار در سال جاری افزایش پیدا کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قزوین از گندم و جو به عنوان ۲ محصول مهم و استراتژیک یاد کرد که تقویت تولید و خودکفایی در تامین آنها از برنامه های دولت و وزارت جهاد کشاورزی به شمار می رود.
وی همچنین گفت: گندم پرمصرف ترین محصول کشاورزی دنیا و کشور به شمار می رود و نقش مهمی در تامین امنیت غذایی جامعه دارد و یکی از برنامه های مهم دولت ها خودکفایی و قطع وابستگی در این محصول است.
اسماعیلی یادآور شد: جو نیز جزو زنجیره خوراک دام بوده و به شکل غیرمستقیم نقش مهمی در تولید و تامین محصولات دامی و کمک به تامین امنیت غذایی کشور دارد و رشد تولید آن جزو برنامه ها و سیاست های وزارت جهاد کشاورزی به شمار می رود.
در سال زراعی قبل ۳۳۵ هزار تن گندم و بیش از ۱۰۰ هزار تن جو از مزارع استان قزوین برداشت شد.
ایرنا