باران اعتدال

باران اعتدال
بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
۴۱ درصد پرونده‌های حل اختلاف در قزوین مصالحه شده است

سرپرست شوراهای حل اختلاف استان قزوین گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده از ابتدا تاکنون به شوراهای حل اختلاف استان وارد شده که از این تعداد ۴۱ درصد مصالحه شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حیدری روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هجدهمین سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف، افزود: ۱۸۷ شعبه حل اختلاف شهری و روستایی در استان قزوین فعالیت دارند که از این تعداد حدود ۸۵ شعبه روستایی و ۱۰۲ شعبه‌ شهری هستند.

وی اضافه کرد: از شعبات شهری استان ۲۷ شعبه صلحی و ۷۵ شعبه حکمی هستند و در شهر قزوین نیز ۲۴ شعبه حکمی و هشت شعبه صلحی برای خدمات رسانی و ایجاد صلح و سازش میان مراجعه کنندگان تلاش می‌کنند.

حیدری با اشاره به قالب و ساختار شوراها، افزود: تفکر ایجاد شوراهای حل اختلاف از زمان ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی بر قوه قضاییه در برنامه چهارم توسعه قرار گرفت تا به دلیل تراکم پرونده‌های قضایی برای حل و فصل دعاوی مردم تلاش نماید.

وی اضافه کرد: این تفکر از قبل وجود داشت که وقتی مردم به عرصه ورود کنند کارها با موفقیت بیشتری رقم می‌خورد و شاهد حل و فصل بیشتر پرونده‎های قضایی خواهیم بود.

این مسوول افزود: آیت الله هاشمی شاهرودی به جد پیگیر تاسیس شوراهای حل اختلاف بودند تا اینکه در نهایت با پیگیری ایشان در ۱۸ آبان ۱۳۸۱ تاسیس این شوراها در کل کشور رقم خورد و آماده خدمت رسانی به مردم شدند.

حیدری گفت: بعدا با آیین نامه‌ها و بخشنامه‌های ابلاغی، قانون و شکل شوراهای حل اختلاف مطابق دادگستری شکل گرفت ولی به این نتیجه رسیدند که توسعه به شکل تخصصی برای هر حرفه چندان مفید نخواهد بود.

وی با اشاره به ورود شوراهای حل اختلاف به پرونده‌های قابل گذشت کیفری، گفت: با توجه به بخشنامه ابلاغی رییس قوه قضاییه، پرونده قابل گذشت کیفری هم از شهریور ۹۸ به شوراهای حل اختلاف ارجاع شد که آثار و نتایج مثبتی به دنبال داشت.

این مسوول گفت:در این حوزه، در هفت ماهه سال گذشته ۳۷ درصد پرونده‌های کیفری ارجاع شده، مصالحه شده و این رقم نیز در سال جاری ۴۱ بوده است که قطعا تا پایان سال افزایش خواهد یافت.

حیدری با بیان اینکه صلح و سازش در میان مردم از آموزه‌های اسلام بوده و ثواب زیادی در قرآن و احادیث برای آن وارد شده است، اضافه کرد: وقتی از مصالحه غافل شویم، جامعه با ناهنجاری مواجه می‌شود بنابراین همه باید تلاش کنیم که شورای حل اختلاف به مسیر اصلی و فلسفه شکل گیری خود که سازش دعاوی میان مردم است، بازگردد.

ایرنا

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۸/۱۸
ولی اله حسین زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی