حال و هوای قزوین در انتخابات سیزدهم
برنا گزارش می دهد:
حال و هوای قزوین در انتخابات سیزدهم
قزوینی ها بار دیگر در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا پای صندوق های رأی آمدند.
انتخابات تجلی اراده سیاسی و اجتماعی ملت برای ترسیم مسیر و چشم اندازهای آینده کشور است که مشارکت مردم در آن تصویری از وحدت و اراده ملی را در عرصه بین المللی نشان می دهد و در پی آن تحکیم اقتدار نظام را به همراه دارد.
مردم پیش از این 12 بار در انتخابات ریاست جمهوری حاضر شده اند و هفت رئیس جمهور را برای کشور برگزیده اند و در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری پس از انصراف سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و محسن مهرعلیزاده مردم باید از بین کاندیداهای نهایی محسن رضایی میرقائد، سید ابراهیم رئیسی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی و عبدالناصر همتی یکی را به عنوان رئیس قوه مجریه برای چهار سال آینده راهی خیابان پاستور کنند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شورای شهرها و روستا در حالی در حال برگزاری است که ابر سیاه کرونا کماکان بر آسمان استان سنگینی می کند و همه برنامه ها و اتفاقات را تحت الشعاع خود قرار داده است.
همانطور که پیش تر منوچهر حبیبی رئیس ستاد انتخابات استان قزوین خبر داده بود، در این دوره از انتخابات ناظران و بازرسان حوزه بهداشت و سلامت در شعب اخذ رأی مستقر هستند و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مجریان و رأی دهندگان را نظارت می کنند.
همچنین به گفته حبیبی در جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، شعبات اخذ رأی در استان ۲۰ درصد بیشتر شده و در حال حاضر سه هزار ۹۱ شعبه اخذ رأی در استان قزوین مستقر است که بیشتر این شعبات و صندوق ها در فضای باز قرار دارند.
در شعبات مرکز شهر قزوین مانند شعبه مسجد النبی و مسجد جامع مردم پیش از ساعت هفت صبح که آغاز رسمی رأی گیری است، پشت درهای شعب اخذ رأی حاضر بودند تا به عنوان نفرات اول رأی خود را به صندوق بیاندازند.
یکی از رأی دهندگان به برنا می گوید: من جزو همان کسانی هستم که پس از نماز صبح و خوردن صبحانه، آمده ام تا اول وقت رأی ام را به صندوق بیاندازم و خیالم از این بابت راحت شود که وظیفه ام را انجام داده ام.
در ساعات اولیه رأی گیری بیشتر افراد میانسال و زن و شوهرهایی که سن و سالی دارند، وارد شعبات اخذ رأی می شوند و با توجه به شرایط کرونایی، همه رأی دهندگان الزاما از ماسک استفاده می کنند و فرآیند اخذ رأی نیز به صورت الکترونیکی انجام می شود.
یکی از مجریان انتخابات در این خصوص اظهار می کند: یکی از تفاوت های این انتخابات با سایر انتخابات ها، وجود ویروس کرونا در کشور است و ما در شعب خود برای پیشگیری از شیوع این ویروس همه ماسک زده ایم و رأی دهندگان نیز این موضوع را رعایت می کنند و پروتکل های بهداشتی کاملا اجرا می شود.
شرایط بد اقتصادی و مشکلات معیشتی حربه ای است که دشمنان از طریق آن مردم را برای حضور در انتخابات دلسرد کرده اند و بذر ناامیدی را در جامعه پاشیده اند اما هستند مردمی که با علم به این مشکلات امروز پای صندوق های رأی آمده اند و خیلی از آن ها می گویند: مسئولان کشور در حوزه اقتصادی خوب عمل نکرده اند و مردم در فشار اقتصادی هستند اما با این حال امروز ما آمده ایم تا هم دشمن به هدف خود نرسد و هم یک نفری را انتخاب کنیم که برای اقتصاد کشور برنامه دارد و این مشکلات اقتصادی را می تواند حل کند.
یکی از جوانان رأی دهنده، با اشاره به اعتماد از دست رفته مردم، تصریح می کند: اعتماد مردم بزرگ ترین ثروت هر حکومتی است، کاری که مسئولان در این سال ها کردند موجب شد این اعتماد از بین برود و رئیس جمهور آینده با صداقت و کار جهادی باید بتواند این اعتماد از دست رفته مردم را بازگرداند.
در ادامه ساعات رأی گیری، اقشار مردم از گروه های مختلف سنی و گرایشات متفاوت سیاسی در محل اخذ رأی حاضر شدند، برخی از کاندیدای اصلح می گفتند و برخی دیگر از دفاعیات کاندیداها در مناظرات حرف می زدند؛ برخی هم اصلا کاری به انتخابات ریاست جمهوری نداشتند و در مورد کاندیداهای شورای شهر نظر می دادند که گاها نسبت قومی و قبیله ای نیز با آن ها داشتند.
یکی دیگر از تأثیرات شرایط کرونایی تغییر رویکرد کاندیداهای ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در انجام تبلیغات بود؛ در این دوره فضای مجازی مرجع تبلیغات کاندیداها قرار گرفت؛ تعداد ستادها و جلسات حضوری کم شد و هزینه چاپ پوستر و بنر به شدت کاهش یافت اما در عین حال گروه ها و شبکه های اجتماعی مهمترین ابزار برای تبلیغات و تشکیل ستادهای مجازی قرار گرفتند و در انتخابات 1400 یک تحولی در این عرصه رخ داد.
بسیاری از رأی دهندگان این دوره از انتخابات نیز اذعان داشتند که با برنامه های کاندیداهای ریاست جمهوری از طریق صدا و سیما و در برخی موارد در فضای مجازی آشنا شدند و کاندیداهای شوراها را از طریق معرفی دوستان و گروه ها و شبکه های مجازی شناختند که این نشان می دهد بستر فضای مجازی چه اندازه در معرفی کاندیداها در انتخابات 1400 موثر بوده است.
رأی گیری در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا طبق اعلام وزارت کشور از ساعت هفت صبح آغاز شده و در صورت لزوم تا بامداد روز شنبه ادامه می یابد.