محمد قاسمی درجمع خبرنگاران رسانه های گروهی که روز یکشنبه در دادگستری قزوین برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار برنا در زمینه تغییر کاربری اراضی کشاورزی گفت: با توجه به اینکه ارزش زمین در استان قزوین بعد از تغییر کاربری به چند برابر افزایش پیدا می کند انگیزه افراد برای تغییر زیاد است.

 

وی افزود: تغییر کاربری با چندین چالش مواجه است از جمله اینکه قوانین و  مجازات مربوط به آن بازدارنده نیست، همچنین تعدد قوانین در سال های گذشته باعث شده برخورد با تغییر کاربری اراضی دارای فراز و نشیب باشد.

دادستان قزوین تصریح کرد: تا قبل از سال 74  هیچ قانونی در این خصوص وجود نداشت و از سال 85 پرونده های تغییر کاربری با جریمه بسته می شد اما از همین سال تخریب و جزای نقدی برای تغییر کاربری اراضی اجرا شد و همین امر ذهنیتی در برهخی افراد ایجاد کرده است.

image_2021_10_17-10_44_18_582_Onz

 

وی تعدد مراجع تصمیم گیری را یکی دیگر از مشکلات حوزه تغییر کاربری اراضی دانست و یادآورشد: در برخی از این کمیسیون ها حتی نماینده دادستان حضور ندارد تا دغدغه و نگرانی های خود را بیان کند.

قاسمی بیان کرد: کمبود نیرو، امکانات و تجهیزات دستگاه های متولی یکی دیگر از چالش های حوزه تغییر کاربری اراضی است. 

رئیس دادگاه انقلاب مرکز استان افزود: با همه مشکلاتی که مشاهده می شود عملکرد مجموعه دادگستری استان در زمینه تغییر کاربری اراضی تاکنون خوب و موفق بوده و در این خصوص رتبه اول کشور را دارد.

قاسمی گفت: تا سال قبل بیش از  140 مورد تخریب ساخت و ساز های غیر مجاز انجام گرفته بود اما از سال گذشته تاکنون بیش از648 مورد تخریب ساخت و‌ ساز های غیر مجاز انجام شده که بیانگر جهش قابل توجه در برخورد با تغییر غیر مجاز اراضی کشاورزی است.

وی بیان کرد: دستگاه های متولی و مدیران موظفند از ساخت و  ساز های غیر مجاز در همان ابتدای شکل گیری عملیات احداث جلوگیری کنند تا پس از احداث هزینه ای به نظام و دستگاه قضایی تحمیل نشود.

قاسمی یادآور شد: در خصوص  ترک فعل برخی مدیران در زمینه جلوگیری از تغییر کاربری اراضی پرونده هایی تشکیل شده است.

وی اظهارداشت: ‌متاسفانه در برخی مواقع شاهد بودیم که برخی از اعضای شورا و دهیاران سابق در تغییر کاربری اراضی مشارکت داشتند و پیشقدم بودند.