گزارشهای تهیه شده از معادن صوری و غیرموثر است/ افزایش شیوع برخی بیماریها به دلیل آلودگی چند وجهی
يكشنبه, ۱ اسفند ۱۴۰۰، ۰۲:۲۶ ب.ظ
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی بیشتر گزارشهای تهیه شده از نظارت بر معادن را صوری و غیرموثر و ناشی از فشارهای وارده ازمعادن یا رانتها و یا ارتباطهای موجود بیان کرد.
به گزارش خبرنگار ما از قزوین، فاطمه محمدبیگی عصر شنبه در جلسه بررسی وضعیت معادن شهرستان آبیک با بیان اینکه طبق پژوهشها و آمارهای موجود بیشتر معادن به مسئولیتهای اجتماعی خود عمل نمیکنند،گفت: موضوع آلودگی هوای آبیک تنها مطالبه آبیکیها نیست بلکه کل فعالان محیط زیست قزوین نگران این موضوع هستند.
وی ادامه داد: شهرستان آبیک بزرگترین محل نگهداری دام و طیور در کشور بوده و از نظر استراتژیکی در تولید گندم موقعیت ویژه در استان قزوین دارد که باید گفت با توجه به وجود دشت استراتژیک قزوین و نقش آن در تامین غذا، مسئله محیط زیست آبیک برای قزوین نیست و برای کشور به ویژه پایتخت حائز اهمیت است و دود ریزگردها به چشم تهرانیها هم خواهد رفت.
محمدبیگی اضافه کرد: به دلیل وجود آلودگیهای چندجانبه و چند وجهی آب، هوا و خاک شیوع برخی بیماریها در شهرستان آبیک در حال افزایش است که مسئولیت ما را بیشتر میکند و از دادستان عمومی و انقلاب عمومی شهرستان آبیک درخواست میشود دقت نظر بیشتری بر پیگیری این موضوعات داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت معادن در نزدیکی روستاها همچون کزلک نقض قانون است که به حریم روستا تعرض شده و به اشتغال مردم، آب و دام و طیور آسیب زده و مشکل اجتماعی ایجاد کرده؛ از سویی بهرهبردار معدن به جای پرداخت حق مردم و مسئولیت اجتماعی، علیه روستائیان شکایت هم کرده است.
نماینده مردم قزوین، آبیک والبرز در مجلس شورای اسلامی داد: میلیاردها تومان پول به جیب بهرهبرداران معادن میرود اما عوایدی برای مردم و اشتغالزایی جوانان ندارد که عزم جدی و اراده فولادی برای معضلات معادن نیاز است تا مشکلات این معادن با مردم رفع شود.
محمدبیگی اضافه کرد: معادن جزو تولیدات ملی است و پول و ارز آوری برای کشور دارند اما باید در قبال سودی که دریافت میکنند مسئولیت اجتماعی توسط بهرهبرداران انجام شود.
نیاز سالانه دشت و تالاب آبیک به 42 میلیون مترمکعب آب
امید رحمانی رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک هم دراین جلسه گفت: در موضوع تالاب با طبیعت مواجه هستیم که تخریب آن بسیار سریع انجام میشود و احیای آن، بسیار کند و دشوار است و میطلبد دستگاههای اجرایی همچون منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی و منابع امور آب در احیای تالاب یعقوبآباد محیط زیست را یاری رسانند.
وی افزود: برای احیای دشت اللهآباد و تالاب یعقوبآباد سالانه 42 میلیون مترمکعب آب نیاز است که اگر این مهم تحقق نیابد، ریزگردها علاوه بر آبیک دامن قزوین، استانهای تهران، قم و البرز را خواهد گرفت.
این مسئول ادامه داد: با توجه به خشکسالی و تنش آبی، دشت اللهآباد به صورت اسفناک در حال آسیب دیدن است که در فصل تابستان با انتشار ریزگردها علاوه بر آسیب به سلامت مردم، ابنیه، خطوط انتقال برق و غیره متضرر میشوندکه نگاه ویژه استانی برای حل ریزگردها ضروری است.
فعالیت 12 معدن فعال در شهرستان آبیک
معینی معاون امور معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین هم به وجود 29 معدن در شهرستان آبیک اشاره و بیان کرد: از این تعداد 12 معدن فعال، 3 معدن تعطیل موقت، 11 معدن غیرفعال و سه معدن هم ابطال شده وجود دارد.
وی افزود: از سوی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان قزوین مقرر شده بود میزان درصد آلودگی معادن شهرستان آبیک ارائه شود که تاکنون نظریهای اعلام نشده است.
این مسئول ادامه داد: دو واحد معدنی در شهرستان آبیک آهک، 3 واحد خاک صنعتی، دو واحد باریت، 7 واحد شن و ماسه(مخروط کوهی)، 9 واحد سنگ لاشه ساختمانی و 6 واحد سنگ تزئینی است.
معاون امور معدنی سازمان صمت استان قزوین ادامه داد: معادن زیر نظر مسئول فنی کنترل و گزارشها ماهانه تهیه میشود و برای نظارت بهتر بر معادن، با نظام مهندسی معادن تفاهمنامه منعقد شده است.
معینی اضافه کرد: گزارشهای ماهانه در زمینه نظارت بر معادن به نظام مهندسی معدن و سازمان صمت ارسال شده و یک نسخه هم در آرشیو نگهداری و در صورت بررسی و وجود مشکل، اخطار لازم داده میشود.
منبع: فارس
۰۰/۱۲/۰۱