مدیر کل دفتر شهری و شوراهای استانداری قزوین: ایمن سازی بناهای ناامن استان قزوین در دستور کار قرار گرفته است
مدیر کل دفتر شهری و شوراهای استانداری قزوین:
ایمن سازی بناهای ناامن استان قزوین در دستور کار قرار گرفته است
مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری قزوین گفت: ایمن سازی بناهای ناامن در حال ساخت و یا حتی مورد بهره برداری شده استان در دستور کار قرار گرفته است.
محسن اسماعیلی اظهار داشت: به طور طبیعی هر اتفاق و رویداد غیرمترقبه ای که رخ بدهد بنا به نوع و شدت آن حادثه تغییراتی در آیین نامه های موجود صورت می گیرد تا جایی که در زلزله سال ۶۹ رودبار یا زلزله کرمانشاه، آیین نامه های طراحی لرزه ای ساختمان ها از جمله آیین نامه ۲۸۰۰ سخت گیرانه تر شده و تغییرات شگرفی در ساخت و سازها ایجاد شد.
وی با اشاره به وقوع ۲ حادثه اخیر یعنی ساختمان پلاسکو تهران و متروپل آبادان، تصریح کرد: در هر دو، سازه ها بلند مرتبه بودند اما ساختمان پلاسکو تهران به عنوان یک بنای قدیمی، مباحث ایمنی آن در حوزه حریق بود اما در حادثه دوم یعنی متروپل آبادان که یک بنای جدید محسوب می گردید، مسایل سازه ای و شهرسازی در آن مطرح است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: پس از واقعه ساختمان پلاسکو، بسیاری از دستگاه های استان از جمله استانداری، شهرداری، راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان ورود جدی پیدا کرده و لزوم مواردی را در سازه های بلند مرتبه ضروری دانسته و به آن موضوعات پرداخته شد.
مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری قزوین ادامه داد: پس از حادثه ساختمان متروپل آبادان، موضوع بازرسی و ارزیابی بناهای بلند مرتبه و مساله ایمنی سازی آن در استان با محوریت شهر قزوین در ساختمان های با کاربری تجاری، اداری، مسکونی، تفریحی و بیمارستانی مورد توجه قرار گرفت و براساس بررسی های قبلی انجام شده توسط شهرداری قزوین، حدود ۷۰ ساختمان بلندمرتبه و با اهمیت قزوین مورد ارزیابی قرار گرفته و غیر ایمن تشخیص داده شده که متاسفانه برخی از آنها حتی بدون پایان کار نیز مورد بهره برداری قرار گرفته اند.
به گفته وی، شناسایی سازه های یاد شده در استان توسط تیمی مرکب از نمایندگانی از شهرداری، آتش نشانی، دفتر فنی استانداری، راه و شهرسازی، مدیریت بحران و دانشگاه علوم پزشکی بودند.
اسماعیلی، پیشگیری را بهتر از درمان دانست و تصریح کرد: بهترین و کم هزینه ترین مرحله برای رعایت استانداردهای فنی و تامین ایمنی ساختمان ها، مرحله طراحی و ساخت است و ایمن سازی و بهسازی ساختمان های ناایمن موجود کاری بس سخت، دشوار و زمان بر می باشد.
وی تاکید کرد: پس از حادثه متروپل آبادان و براساس دستور صریح ریاست جمهوری و بخشنامه وزیر کشور، کلیاتی در هفت محور دسته بندی و به استان ها ابلاغ و این دستورالعمل در قزوین با لحاظ برخی تغییرات و حداقل تا یک ماه آینده به دستگاه های ذیربط در سراسر استان ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: در این دستورالعمل، مجموعه معاونت عمرانی استانداری قزوین در حال برنامهریزی های جامعی می باشد که تمامی آنها به فرمانداری ها، شهرداری ، بخشداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان و راه و شهرسازی استان ابلاغ و متناسب با آن اقدامات لازم انجام خواهد شد.
اسماعیلی با بیان اینکه قزوین از نظر کیفیت ساخت و ساز و رعایت مقررات ملی ساختمان در سطح کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار است، گفت: این در حالی است که در بناهای بلند مرتبه باید از تجربه نظام فنی و اجرایی که حاکم بر پروژه های عمرانی و همچنین مشاوران و پیمانکاران ذیصلاح که در بسیاری از پروژه های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند، بهره برد و در عین حال نیز استفاده از خدمات الکترونیکی به منظور قطع ارتباط بین ناظر، مالک، شهرداری و سایر دستگاه های ذیربط بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مکان یابی مناسب در خصوص احداث بناهای بلند مرتبه، روی آوردن به صنعتی سازی در حوزه ساخت و سازها، کوتاه کردن دست سوداگران در حوزه ساختمان، فرآیند بررسی مجدد در رابطه با صدور مجوزهای صادر شده، جلوگیری از صدور پایان کار استفاده از ابزارهای تضمین کیفیت دوره ساخت و بهره برداری و ضمانت اجرایی گزارش مهندسین ناظر از جمله اقدامات مهم کوتاه و بلند مدتی است که باید به آن شود و در عین حال نیز عدم واگذاری انشعابات تا تایید نهایی ناظر از جمله اقدامات مهمی هستند که بایستی به آن توجه کرد.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: به طور طبیعی و با توجه به شناسایی های انجام شده در خصوص سازه های ناامن، اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه تا رسیدن به نتیجه مطلوب در سطح استان به انجام خواهد رسید.
ایرنا