قزوین با ایجاد دفتر پلیس بین الملل می تواند پایلوت تعامل کشاورزان و اینترپل کشور باشد
رئیس پلیس اینترپل کشور گفت: با راه اندازی دفتر اینترپل در قزوین آماده ایم این استان را به پایلوت تعامل پلیس بین الملل با کشاورزان تبدیل کنیم.
همایش امنیت غذایی و مسایل زیستی روز چهارشنبه با حضور سردار هادی شیرزاد رئیس پلیس اینترپل کشور، امینی معاون اینترپل، سرهنگ داود عبدالمالکی جانشین فرمانده انتطامی استان قزوین، رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مهدی بخشنده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان، نمایندگان اتحادیهها و تعاونیهای دام و طیور استان و مدیران دستگاههای تابعه در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار شد.
سردار هادی شیرزاد در این همایش اظهارداشت: کشورهای زیادی از ظرفیت پلیس اینترپل برای مسایل زیستی و امنیت غذایی خود استفاده می کنند اما در ایران هنوز این آشنایی ایجاد نشده تا بتوانیم از آسیب های احتمالی از سوی متخلفان خارجی پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به ساختار پلیس بین الملل افزود: برای حفط ۳۰ پروژه توسط پلیس بین الملل حمایت لازم انجام شده تا اگر اتفاقی در حوزه کشاورزی رخ بدهد بدانیم کجا می توانیم از ظرفیت پلیس استفاده کنیم.
رئیس پلیس اینترپل کشور تصریح کرد: گاهی برخی آسیب ها ناشی از اقدام مجرمانه و گاهی ناشی از کوتاهی تولیدکننده است که در پیشگیری از جرایم حوزه کشاورزی و پس از وقوع تخلف می توان از امکانات پلیس اینترپل استفاده کرد.
سردار شیرزاد یادآورشد: در حال حاضر ۱۹۵ کشور جهان در سازمان پلیس اینترپل عضویت دارند و با فعالیت شبانه روزی می توان در مدت ۲۴ ساعت با آن ارتباط برقرار کرد و از خدمات آن بهره برد.
وی افزود: اعلان قرمز برای افراد تحت پیگیرد، اعلان آبی برای جمع آوری اطلاعات، اعلان سبز هشدار در خصوص مجرمان شناخته شده ، اعلان زرد برای گمشدگان، اعلان مشکی برای اجساد مجهول الهویه، ارغوانی به عنوان شگرد کاری و نارنجی هشدار است.
رئیس پلیس اینترپل گفت: وقتی شما با کسی در خارج از مرزها قرارداد تجاری منعقد می کنید از طریق پلیس اینترپل می توانید وضعیت حساب بانکی و هویت واقعی وی را تشخیص دهید و با دریافت سابقه فرد با شفافیت معامله کنید.
وی اظهارداشت: استفاده از بانک اطلاعاتی چهره شخصیتها، بانک اطلاعاتی اسناد مسافرتی مفقود شده، اطلاعات خودروها و کشتی های مسروقه، جرایم شیمیایی و رادیو اکتیو، زیست محیطی، سایبری، قاچاق انسان، جرایم حیات وحش، شیلات، قطع درختان جنگلی و جنگل زدایی از دیگر ظرفیت های اینترپل است.
شیرزاد اضافه کرد: متاسفانه حلقه ارتباطی پلیس بین الملل با کشاورزان و تولیدکنندگان هنوز برقرار نشده و تلاش می کنیم این خلاء جبران شود و شما در معاملات خارجی بهتر عمل کنید و زیان نبینید.
وی با اشاره به خدمات دیپلماسی بین الملل اظهارداشت: اقدامات حوزه دیپلماسی بین المللی انتظامی بسیار اهمیت دارد و درعقد قراردادهای خارجی می توانید استعلام وضعیت تاجر را بگیرید و اگر مشکلی داشت مطلع شوید.
شیرزاد تصریح کرد: بزودی دفتر اینترپل در استان قزوین راه اندازی می شود و شما کشاورزان و صادرکنندگان می توانید با اطمینان در مذاکرات خارجی وارد کار شوید.
وی گفت: آمادگی داریم استان قزوین را پایلوت تعامل اینترپل و کشاورزان قرار دهیم و از خدمات ارزشمند فرامرزی آن بازرگانان این منطقه را برخوردار کنیم.
شیرزاد افزود: با راه اندازی دفتر اینترپل در استان شما می توانید براحتی از احراز هویت طرف خارجی قراردادها، استرداد مجرمین و اعلان جرایم بین المللی در امور زیستی هم مطلع شوید.
در ادامه مهدی بخشنده رئیس اتاق بازرگانی قزوین اظهارداشت: با حذف ارز ترجیحی شاید برخی به سمت تجارت با کشورهای GIS بروند و در شرایط تحریم لازم است از همه ظرفیت های بین المللی برای تضمین معاملات استفاده کنیم تا آسیب نبینیم.
وی بیان کرد: با محدودیت های بانکی در حال حاضر ارز دریافتی ناشی از معاملات خارجی توسط صرافان با ضریب ریسک بالا جابجا می شود که با مشکل سرقت و فرار طرف واسطه مواجهیم.
بخشنده بیان کرد: اگر ایرانی هم در خارج تخلف کند باید احساس خطر کند که دستگیر می شود و پلیس اینترپل می تواند مصادیق جرایم را برای فعالان اقتصادی تشریح کند تا آسیب های این بخش شناخته شود.
رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین یادآورشد: خرید نهاده ها از خارج به قیمت مناسب، جابجایی مطمئن ارز، شناخت هویت طرف های قرارداد خارجی، کمک به بازگشت متخلفان و تضمین اسناد قراردادهای تجاری از خدماتی است که می توانیم با راه اندازی دفتر پلیس اینترپل از آن برخوردار شویم.