باران اعتدال

باران اعتدال
بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

تلخ و شیرینی‌های روزگار خبرنگاری/ روایتی جذاب از خاطرات خبرنگاران استان قزوین

به بهانه روز خبرنگار به سراغ تعدادی از اصحاب رسانه استان قزوین رفتیم و این بار خبرنگاران سوژه گزارش همکاران خود شدند.

تلخ و شیرینی‌های روزگار خبرنگاری/ روایتی جذاب از خاطرات خبرنگاران استان قزوین

 تقویم سال را که ورق می زنید یک روز از ۳۶۵ روز سال اختصاص به روز خبرنگار دارد.

از آنجایی که خبرنگاران در تمام روزهای سال به دنبال تهیه اخبار هستند و کمتر زمانی خودشان سوژه خبری می‌شوند لذا تصمیم بر این گرفته شد که در همین یک روز از سال هم که شده از تریبون رسانه برای به سراغ آن ها برویم.

در این رابطه عبدالعظیم موسوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس می‌گوید: علاقه ام به نوشتن از سنین کم آغاز شد و از قبل از پیروزی انقلاب به مقاله نویسی، داستان نویسی و نوشتن علاقمند بودم.

وی ادامه می دهد: زمانی که فرماندار قزوین بودم در قزوین صدا و سیما، رسانه و نشریه نبود و شاید به ندرت پیش می آمد در هفته نامه‌های سراسری خبری از قزوین آورده شود مگر آنکه اتفاق بسیار مهمی رخ می داد.

موسوی عنوان می کند: به دلیل مسئله نبود نشریه، پیشنهاد راه اندازی رسانه در قزوین را با مرحوم آیت الله باریک بین در میان گذاشتم و ایشان استقبال کردند و از همان روز کلید فعالیت ولایت زده شد.

خبری که وزیر را شبانه به قزوین کشاند

مدیر مسئول روزنامه ولایت می گوید: سال ۷۱ یا ۷۲ بود که خبری در نشریه ولایت منتشر شد؛ خبری که انتشار آن سبب شد تا از نشریه شکایت شود.

وی افزود: در خبر منتشر شده، ما به انتقاد از بیمارستان قدس پرداخته بودیم و از لفظی استفاده کردیم که نباید استفاده می شد، البته در شماره بعد تصحیح و عذر خواهی صورت گرفت اما به هر حال شکایت شد.

موسوی تاکید کرد: پس از انتشار خبر در کمتر از ۲۴ ساعت وزیر بهداشت و درمان به قزوین آمد و از بیمارستان بازدید داشت و شبانه رئیس بیمارستان تغییر پیدا کرد.

رسانه واقعی همواره در مسیر حق‌طلبی حرکت می کند

امیر علی رضایی سردبیر هفته نامه نسیم قزوین اظهار می کند: تقارن شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش با سالگرد شهادت شهید محمود صارمی در مزار شریف که مزین به روز خبرنگار است خود به معنای آن است که نثار خون در مسیر هدف نیز یک رسانه به شمار می رود.

وی ادامه می دهد: رسانه همیشه حامل پیام بوده و خون در تاریخ همانند قلم حامل پیام بوده و بر همین اساس نیز می گویند که خون بر شمشیر پیروز است.

رضایی از علایق خود از دوران کودکی به حوزه خبر می گوید و اظهار می کند: از سال 72 در نشریات محلی گاهی مطلبی می نوشتم اما در سال 78 بنا به ضرورت ایجاد شده پس از روی کار آمدن اصلاح طلبان دعوت به همکاری شدم.

وی اضافه می کند: از سال 81 به عنوان عضو شورای سردبیری در هفته نامه طلوع و از سال 83 تا سال 86 به عنوان سردبیر در این هفته نامه فعالیت داشتم که با شکایت باندهای قدرت‌طلب استان این هفته نامه متوقف شد.

سردبیر هفته نامه نسیم قزوین می‌گوید: دوران روزنامه نگاری پر از خاطره های تلخ و شیرین است، روزی یک اخطاریه به دستم رسید و زمانی که رفتم تا پیگیری کنم چه کسی شکایت کرده است مسئول دفتر صادر کننده اخطار گفت باید بروید اجرای احکام و به محض ورود به اجرای احکام و اعلام نام، مامور دست بند زد.

وی ادامه داد: از آنجایی که خواهش و تمنا کردنم فایده ای نداشت و به دلیل اینکه روز پنج شنبه این اتفاق افتاد و قاضی مربوط حضور نداشت ۲ روزی را در زندان به سر بردم آن هم به دلیل نوشتن طنز درباره یک مدیر شهرستانی! 

رضایی عنوان می کند: شاید از روی اجبار در جنگ قدرت احزاب سهمی داشته‌ام اما در تمام نوشته هایم سعی کردم که رضایت خدا و مردم و وجدانم تامین شود. 

 سردبیر هفته نامه نسیم قزوین می گوید: در یکی از گزارشاتم سبب شد دادستان وقت به دلیل اینکه اثر تاریخی (سنگ منقوش به خط میخی) از دست سوداگران خارج و تحویل اداره میراث فرهنگی شود، ورود پیدا کند.

تعطیلی در خبرنگاری ممنوع است 

زهرا عبدالهی سردبیر خبرگزاری ایسنا می گوید: در این روزگار قشری با نام خبرنگار فعالیت می کنند که هیچگاه کار برای شان تعطیل نیست.

وی افزود: در روزهای سخت کرونایی که عموم مشاغل در تعطیلی به سر می بردند این خبرنگاران بودند که پای کار ایستادند و رسالت خود را در سریع ترین زمان ممکن انجام دادند.

عبدالهی معتقد است: البته در شغل ما هم هستند عده ای که آنطور که باید رسالت خود را انجام نمی دهند، با این حال کسانی که واقعا علاقمند به حوزه رسانه و خبر باشند تا پای جان می ایستند.

سردبیر خبرگزاری ایسنا می گوید: از زمانی که مسائل و مشکلات جامعه را دیدم و دغدغه های اجتماعی به جایی رسید که روحم را تحت تاثیر قرار داد وارد حوزه خبر شدم.

وی ادامه می دهد: تمام تلاش خود را کردم تا همیشه برخلاف برخی از هم صنفی ها، نوشتنم از جنس دغدغه های مردم و به دور از جناح بندی های سیاسی و یا منفعت طلبی باشد و بتوانم در مسیر کمک به مردم و برطرف کردن مشکلات شان گام بردارم.

لیلایی که دیگر نیست 

عبدالهی می گوید: اگر چه کار خبر شیرینی ها و خوشحالی های زیادی را برایم رقم زده است خصوصا زمانی که بررسی ها و گزارش‌هایمان به نتیجه می‌رسد اما تلخی‌هایی را نیز به همراه داشته است.

وی ادامه می دهد: فوت لیلا امیری خبرنگار جوان و انقلابی که نماینده ولی فقیه در استان به شایستگی از وی به عنوان بانوی قیام و قلم یاد کرده‌اند جامعه رسانه را در شوک فرو برد.

سردبیر خبرگزاری ایسنا معتقد است: هنوز هم در مقاطع مختلف جای لیلا احساس می شود اما لیلایی که دیگر نیست و جایش برای همیشه در بین ما خالی است.

عبدالهی می گوید: هر خبرنگار حق طلبی که تلاش می کند برای احقاق حق مردم گام بردارد در مواجهه با مشکلات عقب‌نشینی نمی‌کند و همواره برای اهداف خود می‌جنگد.

وی افزود: گاه ممکن است خبرنگاران از سوی برخی مسئولان و یا اصحاب قدرت و ثروت آسیب دیده باشند اما اگر دغدغه عدالت و مردم را داشته باشند قلم را زمین نمی‌گذارند و برای احقاق حق مردم ایستادگی می‌کنند.

از نوجوانی علاقمند حوزه رسانه بودم 

در ادامه فرض الله فرامرزی از پیشکسوتان رسانه ای استان قزوین نیز می گوید: علاقه ای که به حوزه خبر داشتم از دوران نوجوانی شکل گرفت و‌ موجب شد تا این حرفه را دنبال کنم.

وی ادامه می دهد: کار در حوزه رسانه بالا و پایین زیادی دارد اما گاهی برخی اتفاقات از ذهن پاک نمی شود و تا ابد ماندگار است.

فرامرزی خاطر نشان می کند: حضورم در بین زندانیان یکی از خاطرات شیرینی بود که در خاطر باقی مانده و در آن زمان به شدت دیده شد.

وی ادامه می دهد: بنا به دغدغه ای که داشتم در زندان حاضر و دغدغه های زندانیان و حرف های آن ها را شنیدم و انتشار این گزارش در آن زمان بازخورد زیادی به همراه داشت.
 
بالگرد استاندار سقوط کرد!

فرامرزی به خاطره تلخ سقوط بالگرد استاندار فقید مرحوم امامی اشاره می کند و می گوید: دو بالگرد برای بررسی میزان خسارت زلزله اعزام شدیم.

وی اضافه می کند: هنگام بازگشت برای مدتی توقف کردیم و بنا به خواسته استاندار قرار شد من هم در بالگرد استاندار حاضر شوم.

فرامرزی تصریح می کند: لحظاتی درنگ کردم و همزمان استاندار در حال مصاحبه بود و هنوز هم خودم نمی دانم چه شد اما به ندای درونی اعتماد کرد و به بالگرد دوم رفتم.

وی عنوان می کند: در حال حرکت بودیم که ناگهان متوجه شدم کمک خلبان روی سرش می کوبد و به واسطه توقف مقطعی که بالگرد داشت تصور کردم برای خودمان مشکلی ایجاد شده است.

فرامرزی ادامه می دهد: ناگهان بالگرد دور زد و متوجه شدیم بالگرد حامل استاندار سقوط کرده و آتش در میان کوه مشخص بود.

این فعال رسانه می گوید: تلخ ترین اتفاقی که در این مدت برایم افتاد همان سقوطی بود که باعث شد بسیار ناراحت شوم.

عکاسی از  کربلا و نجف لذت بخش ترین اتفاق بود 

الیاس خزائی عکاس خبرگزاری فارس می گوید: یکی از بهترین خاطرات من در دوران عکاسی به سالی باز می گردد  که مجوز عکاسی و تصویر برداری من از طرف دولت عراق صادر شد و توانستم در ایام دهه اول محرم در کربلا و نجف عکاسی کنم.

وی ادامه می دهد: عکاسی در واقع برای من نگاه کردن نیست بلکه احساس کردن است، زمانی که نتوانم چیزی را که با آن نگاه می کنم احساس کنم هیچوقت نمی توانم کاری کنم که دیگران از دیدن صحنه ثبت شده لذت ببرند.

خزائی معتقد است: عکاسی هنر مشاهده کردن است و این می تواند بسیار  زیبا باشد از این رو عکاس در یک مکان معمولی می تواند یک سوژه جالب رو پیدا کند، مسئله ای برای من به عنوان یک عکاس که می توانم لحظه ای را ثبت کنم‌ بسیار زیبا باشد.

وی تاکید می کند: علاقه ام به حرفه عکاسی موجب شد تا در این مسیر حرکت کنم و تمام زمان خود را به تصویر برداری اختصاص دهم.

 در روزهایی که خبرنگاران با محدودیت های زیادی روبه رو هستند و زیر فشار های مختلفی از جمله فشار اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند به نظر می رسد ضرورت دارد تا حد امکان مسؤولان نیز بیش از پیش بر اهمیت رسانه توجه داشته باشند و آن را پل ارتباطی خود با مردم بدانند.

فارس قزوین

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۵/۱۸
ولی اله حسین زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی