ظرفیتهای گردشگری بخش کوهین مغفول مانده است/ شکوفایی اقتصادی با احیای چشمه آبگرم یله گنبد
ظرفیتهای گردشگری بخش کوهین مغفول مانده است/ شکوفایی اقتصادی با احیای چشمه آبگرم یله گنبد
بخشدار کوهین گفت: در صورت توجه به ظرفیت های گردشگری این منطقه از جمله آبگرم، کاروانسرای شاه عباسی و تپه های تاریخی و کشت گیاهان دارویی می توان اقتصاد بخش را متحول کرد.
سیدعلی موسوی نسب اظهارداشت: بعد از پیروزی انقلاب نهضت خدمت رسانی در روستاهای کشور از جمله بخش کوهین آغاز شده و شرایط فعلی روستاها با گذشته قابل مقایسه نیست.
وی بیان کرد: کوهین یکی از بخش های شهرستان قزوین است که در مسیر جاده قدیم قزوین به رشت قرار دارد و در واقع بخش کوهین یکی از ورودی های مهم استان قزوین از سمت استان های شمال کشور است.
موسوی نسب تصریح کرد: بخش کوهین دارای یک شهر و دو دهستان قاقازان شرقی به مرکزیت آقابابا و دهستان قاقازان غربی به مرکزیت کوهین است.
بخشدار کوهین یادآورشد: بخش کوهین دارای ۱۳۹ روستا، آبادی و مزرعه است که ۵۳ روستای آن دهیاری دارد.
موسوی نسب گفت: بخش کوهین حدود 20 هزار نفر جمعیت دارد که بیشترین جمعیت بخش کوهین در روستاها ساکن هستند، البته بخشی از جمعیت بخش کوهین شناورند به همین دلیل جمعیت بخش در فصل بهار و تابستان افزایش پیدا می کند.
بخشدار کوهین اظهارداشت: بخش کوهین از ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه گردشگری و تاریخی برخودار است و به لحاظ نزدیکی به مرکز استان و دسترسی آسان و برخوداری از جاذبه های تاریخی، طبیعی و آب و هوای مطبوع، می تواند یکی از مقصدهای گردشگری استان باشد اما تاکنون ظرفیت گردشگری این بخش مغفول مانده است.
موسوی نسب یادآور شد : یکی از ظرفیت های بخش کوهین وجود مجموعه آب درمانی زیتک - یله گنبد است که می تواند مورد توجه گردشگران قرار گیرد.
این مسئول با اشاره به خواص درمانی آبگرم یله گنبد گفت: مجموعه آب درمانی یله گنبد نیازمند بهسازی و ساماندهی است و در صورت تامین زی ساخت ها میزان حضور گردشگران استان و سایر مناطق کشور در مجموعه آب درمانی یله گند چند برابر افزایش خواهد یافت.
موسوی نسب یادآور شد: آب چشمه معدنی یله گنبد از جمله آب های معدنی بی کربناته کلسیم آهن و گازدار بسیار گرم و جوشان است که استحمام در این آب به دلیل وجود گاز کربنیک و گرمای آن، تسکین دهنده و ضد درد است و می تواند در عرصه «گردشگری درمانی» مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: ظاهراً این آب در درمان بیماری های عصبی، مفصلی و رماتیسم مؤثر است و آشامیدن آن نیز در کار دستگاه گوارش، کبد و مجاری صفرا و بیماری های معده ای و روده ای و نیز بیماری تغذیه ای مؤثر می باشد و سالیان زیادی استکه مردم بومی از خواص این آب گرم برای درمان بیماری های مختلف چون بیماری های مفصلی و پوستی استفاده می کنند.
موسوی نسب افزود: با توجه به رایزنی های صورت گرفته تاکنون دو سرمایه گذار بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در مجموعه آب درمانی «یله گنبد» اعلام آمادگی کرده اند.
بخشدار کوهین با بیان اینکه راه دسترسی مجموعه آب درمانی یله گنبد از وضعیت مناسبی برخودار نیست خاطرنشان کرد: مناسب سازی و اجرای روکش آسفالت دسترسی به مجموعه آب درمانی روستای یله گنبد از پروژه های الویت دار این عرصه است.
موسوی نسب با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان قزوین در سال گذشته اظهارداشت: در این سفر 500 میلیارد تومان برای بهسازی راه های روستایی استان قزوین مصوب شد که در این راستا تلاش می کنیم با همکاری اداره کل راهداری استان از منابع تخصیص یافته این سفر حدود ۷ کیلومتر مسیر دسترسی به مجموعه آب درمانی یله گنبد از روستای «چوبدر» به «زیتک» بهسازی و آسفالت شود.
این مسئول افزود: کاروانسرای شاه عباسی در روستای خرزان و آق بابا و همچنین تپه های تاریخی و باستانی روستای آق بابا و مناظر طبیعی و تاریخی روستای «نارنده» با برخورداری از گیاهان دارویی و سماق از دیگر ظرفیت های بخش کوهین است که بنا داریم با فراهم کردن زیر ساخت های لازم و شکوفایی این ظرفیت ها اقتصاد منطقه را رونق بخشیم.
بخشدار کوهین گفت: غارچهل دختران در روستای زیتک و غار یخی «انگول» در سه کیلومتری شمال روستای «دینک» یکی دیگر از جاذبه های تاریخی و گردشگری بخش کوهین است و این غار زیبا یکی از جاذبه های طبیعی استان قزوین به شمار می رود.
وی اظهارامیدواری کرد با کمک مسئولان استان و نگاه ویژه به این ظرفیت ها بتوان طرح های مهمی را برای رونق اقتصادی این بخش عملیاتی کرد.
برنا