باران اعتدال

باران اعتدال
بایگانی
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر

((مهار تورم)) سنگ محک دولتمردان

شنبه, ۱۹ فروردين ۱۴۰۲، ۰۹:۲۵ ق.ظ

 

 

 

 

 ((مهار تورم)) سنگ محک دولتمردان  

 نخستین بار که مقام معظم رهبری به طور رسمی نامی را برای یک سال برگزیدند، به پیام نوروزی ایشان در سال ۱۳۷۸ باز می‌گردد، رویکردی که تاکنون ادامه یافته و هر ساله نام مشخصی به عنوان شعار سال از سوی ایشان مطرح و دنبال می شود.

یکی از اهداف این نامگذاری ها برجسته سازی و عمق بخشیدن موضوعات متناسب با شرایط  کشور و جلب توجه مردم به یک ارزش خاص و همین‌طور در نقطهٔ مقابل آن، به یک مشکل است.

رهبری جامعه با توجه به اشرافیت دقیق به موضوعات کشور در بخش های مختلف و استفاده از نظرات کارشناسان و همچنین موضوعات موجود در جامعه در بخش های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... تلاش دارند با نامگذاری سال ها، مسئولین در قوای مختلف و همچنین جامعه را در جهت تحقق اهداف نامگذاری جلب و هدایت کند و به نوعی چون این نامگذاری ها از سوی عالی ترین مقام نظام مقدس جمهوری اسلامی مطرح می شود تکاپوی مسئولان در قوای مختلف برای تحقق و عملیاتی کردن اهداف نامگذاری مضاعف می شود هر چند که خود مقام معظم رهبری بارها از نمایشی و سطحی بودن برخی از برنامه های مسئولین  دردنبال کردن اهداف  نامگذاری ها گله مند بوده اند.

با مروری بر نامگذاری سال ها از سوی رهبرمعظم انقلاب می توان عنوان کرد که در برخی از سال ها نامگذاری ها مخاطب مستقیم نداشته است  و همه حاکمیت و جامعه را در بر می گرفته اما از سال 1382 مخاطب اصلی و نوک پیکان نامگذاری ها را می توان به سمت دولتی ها دانست و با این تغییر رویکرد انتظارات و توقعات مردم از دولت ها بیشتر شد. 

اکنون بیش از یک دهه است که جهت گیری اصلی نامگذاری سال ها با توجه به شرایط داخلی و خارجی روی موضوع اقتصاد متمرکز شده است و هر سال موضوع اقتصاد در ابعاد مختلف مورد توجه مقام معظم رهبری قرار می گیرد و علیرغم اینکه یک دهه از شروع نامگذاری در حوزه اقتصاد می گذرد اما همچنان این موضوع از الویت اصلی مدیریت عالی نظام خارج نشده است و به نظر می رسد با توجه به شرایط سخت فعلی  اقتصاد، همچنان سلسله نامگذاری سال ها در حوزه اقتصاد ادامه خواهد داشت.

در چند سال اخیر مردم ایران علیرغم تمام ظرفیت های بی نظیر خدادادی و اقتصادی که از آن بهره مند هستند در حوزه اقتصاد و تامین معیشت دچار مشکل و چالش شده اند و هر سال علیرغم وعده های که برای بهبود وضعیت اقتصاد داده می شود نه تنها تغییرمثبت در روند زندگی آنها ایجاد نمی شود  بلکه روزانه شاهد کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه آب رفتن سبد نیازهای خود در بخش های مختلف هستند.

برخی از نامگذاری های که طی دو دهه  گذشته انجام شده است مستقیم روی زندگی مردم تاثیرگذار نبوده است به همین دلیل میزان تحقق اهداف شعارها به طور مستقیم برای مردم قابل اندازه گیری و راست آزمایی نیست اما واقعیت این است که نامگذاری (( مهار تورم و رونق تولید))  مستقیم در تار و پود زندگی روزمره اقشار مختلف مردم تنیده شده است و هر روز زندگی را بر آنان سخت و دشوار می کند بنا براین در زمینه مهار تورم که سایه سنگین و شوم آن و افزایش هزینه های زندگی در بخش های مختلف مسکن ، مواد غذایی ، خودرو و .... کمر بسیاری از مردم بویژه اقشار ضعیف جامعه را در تامین نیاز های اولیه زندگی خمیده کرده است نیاز به توضیح و تبیین آن از سوی دولتمردان نیست بلکه مردم هر نوع تغییر مثبت در مهار تورم را با پوست و گوشت لمس و تجربه خواهند کرد و قطعأ از آن استقبال و خرسند می شوند. 

نامگذاری مهارم تورم و رونق تولید مسئولیت بسیار سنگین و مستقیم را بر عهده حاکمان بویژه دولتمردان قرارداده است و در شرایط فعلی که اصلی ترین و مهم ترین خواست و  دغدغه مردم مهار تورم افسارگسیخته است ؛ نامگذاری سالجاری فرصت و ظرفیت کم نظیری در اختیار دولتمردان قرارداده است که با همراهی و هم افزایی  سایر قوا بتوانند اقتصاد کشور را   از شرایط سخت و شکننده فعلی خارج و بدان سر و سامان بدهند.

هر چند مسئولیت اصلی  کنترل تورم در حوزه ماموریت دولتمردان و تیم اقتصادی دولت در سطح ملی بر می گردد اما یقینأ عملکرد مدیران استان ها آن هم استان صنعتی همانند قزوین می تواند در روند مهار تورم  و رونق تولید تاثیرگذار باشد. اگرمهارتورم را در کشور به عنوان یک پازل تصور کنیم هریک از استان ها می توانند در تکمیل این پازل نقش ایفاء کنند.

اگر مدیران استان ها از جمله  استان قزوین  بیش از آنکه بخشی از  توان و ظرفیت خود را صرف مباحث حاشیه ای ،  سیاسی و انتخاب مدیران نورس ، نور چشمی و همشهریان متمرکز کنند،  ظرفیت های مادی و معنوی استان را برروی  رفع موانع و رونق تولید متمرکز کنند  می توانند در تحقق نامگذاری سهم و نقش موثری داشته باشند.

و سخن آخر بی شک مهار و کاهش تورم سنگ محکی برای دولتمردان و مدعیان ولایت مداری در جهت عمل به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری است ، اگر دولتمردان بتوانند با استفاده از علم و کارشناسان واقعی حوزه اقتصاد کشور و بهره گیری از تجربه های موفق دیگر کشورها  اسب چموش تورم را مهار و آرام  کنند هم دل مقام معظم رهبری را شاد کرده اند و هم اینکه مردم را نسبت به کارایی نظام مقدس جمهوری اسلامی بیشتر کرده و در نتیجه اعتماد و مشارکت حداکثری مردم را در عرصه های مختلف بویژه انتخابات پیش رو بیشتر خواهند کرد و اگر خدای نکرده به هر دلیل در این مسیر سستی،  اهمال و غفلت صورت بگیرد و توان مدیران صرفأ در جهت اقدامات سطحی ، نمایشی و برگزاری همایش های بی فایده و  ...  متمرکز شود و سپس تلاش کنند  با ارایه آمار و نمودارهای که با واقعیت های سفره زندگی مردم همخوانی ندارد؛  معطوف کنند ضربه جبران ناپذیری به اعتماد و باور مردم در زمینه کارایی نظام حداقل در حوزه اقتصادی وارد خواهند ساخت.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۱/۱۹
ولی اله حسین زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی