وجود شرکتهای واسطهای سبب کاهش حقوق دریافتی کارگران شرکتی شده است
وجود شرکتهای واسطهای سبب کاهش حقوق دریافتی کارگران شرکتی شده است
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قزوین گفت: وجود شرکتهای واسطهای سبب شده که بین پرداختی سازمان تأمین اجتماعی به کارگران شرکتی بیمارستانها و دریافتی آنها اختلاف معناداری ایجاد شود.
محسن شمسالدینی مقدم عصر امروز در مراسم تجلیل از 60 نیروی شرکتی بیمارستان رازی (تأمیناجتماعی) قزوین که در این بیمارستان برگزار شد، اظهار داشت: وجود شرکتهای واسطهای باعث شده که بین پرداختی سازمان تأمین اجتماعی به کارگران شرکتی بیمارستانها و دریافتی آنها اختلاف معناداری ایجاد شود و حقوق آنها کمتر از پرداختی سازمان تأمیناجتماعی باشد.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه برای هر کارگر خدماتی در بیمارستانهای تأمیناجتماعی استان قزوین به طور میانگین 18 میلیون تومان حقوق ماهانه پرداخت کردیم، اما در نهایت حقوق ماهانه 12 میلیون تومانی به دست کارگران شرکتی بیمارستانها رسیده و همین اختلاف 6 میلیون تومانی نشاندهنده نقش مضر شرکتهای واسط است.
وجود شرکتهای واسط موجب تأخیر در پرداخت حقوق کارگران شده است
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قزوین تأخیر در پرداخت حقوق و دستمزد نیروهای شرکتی و کارگران را از دیگر مشکلات حضور شرکتهای واسطهای برشمرد و گفت: با وجود اینکه پرداخت به موقع حقوق کارگران دغدغه ماست، اما حضور شرکتهای یادشده موجب شده که حقوق و دستمزد بعضی اوقات دیرتر به دست کارگران برسد که باید این معضل هر چه زودتر برطرف شود.
شمسالدینی مقدم ادامه داد: تأکید ما به مدیریت بیمارستانهای تأمیناجتماعی در استان قزوین این است که حقوق ماهانه کارگران دارای قراردادهای شرکتی سروقت پرداخت شود و اگر در این زمینه تأخیر ایجاد شود، مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد خواهد شد.
وی یادآور شد: ما هم اعتقاد داریم که میزان افزایش حقوق کارگران باید متناسب با تورم و سایر نیازهای کارگران باشد و در این زمینه نباید پاسخگویی به مطالبات کارگران را معوق بگذاریم.
انتقاد از عدم استخدام نیروهای خدماتی جدید در بیمارستانها
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین هم در این مراسم با یادآوری اینکه 67 درصد جمعیت استان قزوین تحت پوشش بیمه تأمیناجتماعی بوده و از خانواده کارگری محسوب میشوند، گفت: در شرایطی که تورم از 50 درصد فراتر رفته، افزایش 27 درصدی حقوق کارگران دردی را دوا نمیکند و حتی نمیتواند خرج اجارهخانه آنها را تأمین کند.
عیدعلی کریمی با اشاره به وجود تورم 100 درصدی در قیمت لوازم خانگی تصریح کرد: این در شرایطی است که یک کارگر با 25 سال سابقه و سنوات خدمتی حداکثر 10 میلیون تومان حقوق ماهیانه میگیرد و بدون شک با چنین حقوقی نمیتواند برای دختر دم بخت خود جهیزیه خریداری کند و به این صورت ازدواج برای جوانان عضو خانواده کارگری سخت شده است.
وی با بیان اینکه تا اصلاح حقوق کارگران پیگیر مطالبات آنها هستیم، افزود: اوضاع برای بازنشستگان تأمیناجتماعی هم مناسب نیست و کمترین حقوق مستمری هم به آنها پرداخت میشود و امروز بازنشستگان ما نمیتوانند هزینههای مورد نظر بچههای خود را تأمین کنند و مدام شرمنده فرزندانشان میشوند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان همچنین از عدم استخدام نیروهای خدماتی جدید در بیمارستانها و فشار بر نیروهای موجود انتقاد کرد و گفت: متأسفانه شاهد این هستیم که در بیمارستانها به دلیل برخی مشکلات مالی نیروی خدماتی جدید بهکارگیری نمیشود که همین موضوع موجب ایجاد فشار مضاعف به نیروهای خدماتی موجود میشود و مطالبه جامعه کارگری رشد 100 درصد کارگران خدماتی در بیمارستانها است.
کریمی افزود: در ضمن حضور پیمانکاران به عنوان واسطه بین دولت و کارگران موجب شده که حقوق ماهیانه و دستمزد دیرتر به دست کارگران برسد و باید این حلقه واسط را حذف کنیم تا کارگران به حق و حقوق خود برسند.
شاهد دستمزد پایین و حذف شدن خدمات رفاهی کارگران هستیم
نماینده کارگران شرکتی شاغل در بیمارستان هم در این مراسم با بیان اینکه نرخ تورم چند برابر میزان افزایش دستمزد کارگران است، گفت: بنابراین کارگران با حقوق ناچیز خود نمیتوانند پاسخگوی مشکلات معیشتی خود باشند و افزایش دوباره دستمزد کف مطالبات جامعه کارگری است.
مظاهر حسنزاده با تأکید بر لزوم افزایش مناسب حقوق و دستمزد جامعه کارگری تصریح کرد: هزینههای درمان و مسکن کارگران در سال جاری به شدت افزایش یافته و از طرفی شاهد دستمزد پایین و حذف شدن خدمات رفاهی کارگران هستیم و مسئولان دولت باید با ترمیم حقوق کارگران نخستین گام را برای رفع دغدغههای کارگران بردارند.
تسنیم