آزمون حساس و سخت کاظمی در جایگاه معاونت سیاسی و امنیتی استانداری
آزمون حساس و سخت کاظمی در جایگاه معاونت سیاسی و امنیتی استانداری
از زمانی که قزوین به استان ارتقاء پیدا کرده است در جایگاه معاونت سیاسی و امنیتی استانداری که یکی از کلیدیترین مسئولیت بعد از استاندار محسوب میشود چهرههای شاخص و نامدار از دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا از جمله فریبرز محمودیان، علی باقری، سیروس صابری، ابوالفضل طاهرخانی، ایوب رحیمی، منوچهر حبیبی این مسئولیت حساس و مهم را برعهده داشتهاند که چند نفر از آنها دارای سبقه نظامی بودهاند.
با روی کارآمدن دولت مردمی سید ابراهیم رئیسی، معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین به یک چهره نظامی دیگر که قبلا کمتر نام و نشانی از وی در حوزه مسایل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، و …. استان وجود داشت یعنی سردارابوالحسن کبیری سپرده شد.
از همان ابتدای حضور کبیری علیرغم اینکه وی دارای شخصیت و جایگاه قابل احترام در حوزه ایثارگری، نظامی و هشت سال دفاع مقدس است؛ با تردیدهای همراه بود؛ بههرحال کبیری پس از 12 ماه حضور در جایگاه معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین به دلیل عملکرد نه چندان موفق و همچنین برخی از حواشی که پیرامون برخی از نزدیکانش مطرح شد با عنوان اینکه ستاد کل نیروهای مسلح با ادامه ماموریت وی مخالفت کرده است از معاونت سیاسی استانداری قزوین خداحافظی کرد تا پیشبینی صاحب قلم که در کنفرانس مطبوعاتی فرماندار وقت شهرستان قزوین مطرح و پیشبینی کرد، سرهنگ عباس کاظمی جایگزین سردارابوالحسن کبیری در معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین شود.
کاظمی علیرغم اینکه فقط چند ماه قبای فرمانداری شهرستان قزوین را برتن کرده بود با خداحافظی کبیری از معاونت سیاسی و امنیتی، محتملترین گزینه برای جایگزینی وی به نظر میرسید و حتی برخی از کارشناسان حوزه سیاسی و رسانهای استان نوع عملکرد و پوشش گسترده رسانهای فعالیتهای کاظمی را نشانههای از خیز و تمایل وی برای رسیدن به جایگاههای بالاتر از جمله معاونت سیاسی و امنیتی استانداری و یا حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی تفسیر میکردند.
واقعیت این است که قبلا برخی از چهرههای حامی دولت و اردوگاه اصولگریان، چهرههای مستقل و حتی رقیبان وی نیز رسیدن عباس کاظمی به فرمانداری قزوین را برای وی تصور میکردند اما امروز آنها با کاظمی روبهرو شدهاند که سرعت ارتقاء او، آنها را شگفت زده و مات کرده است.
البته در مقابل منتقدان و مخالفان کاظمی برخی افراد و چهرههای سیاسی که شناخت دقیق و نزدیکی از توانمندی، جسارت، فن بیان و … وی دارند، کاظمی را مدیری برنامه محور، میدانی و توانمند در حوزه اجرایی و سیاسی معرفی میکنند بنابراین ارتقاء سریع وی را به دلیل شایستگی و توانمندی که در وی سراغ دارند میدانند؛ قضاوت در خصوص دقیق و درست بودن دیدگاه موافقان و مخالفان کاظمی را باید با گذشت زمان و نوع عملکرد وی در جایگاه و مسئولیت جدید قضاوت کرد.
لیکن باید دید سرعت خیرکننده ارتقاء کاظمی، حداقل در دولت سید ابراهیم رئیسی در همین جایگاه فعلی متوقف خواهد شد؟ و یا اینکه شگفتی، پیشرفت و ارتقاء کاظمی همچنان با سرعت ادامه خواهد داشت؟ در این خصوص باید منتظر سرانجام شایعات پیرامون رفتن و یا نرفتن اعلایی از استان قزوین نشست.
در عالم سیاست بهویژه در حوزه وزارت کشور چهرههای فراوانی وجود داشتهاند که در چشم بهمزدنی با حمایت پیدا و پنهان عناصر قدرت و یا شایستگی، پلههای ترقی و قدرت را بالا رفتهاند اما به هردلیل در پلههای بالا، ناگهان رها شدهاند و از عرش به فرش رسیدهاند.
فلذا باید دید در حالی که مدت حضور کاظمی در عرصه رسمی سیاسی و وزارت کشور به دو سال نمیرسد به اندازهای از تجربه و پختگی در مجموعه پیچیده و تودرتوی وزارت کشور رسیده است که تا قبل از اینکه رقیبان و منتقدان خود را خلع سلاح کند و جای پای خود را در مسئولیت جدید محکم و مستحکم کند دوباره در اندیشه ارتقاء از جمله حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی باشد یا خیر؟
اما آنچه که دارای اهمیت و حساسیت هست این است که معاونت سیاسی و امنیتی استانداری که نقش تعیینکننده، هماهنگکننده و هدایتکننده و محوری را در مدیریت سیاسی، اجتماعی، امنیتی و .. استان برعهده دارد، اینک در اختیار کاظمی قرار گرفته است و انتظار این است که وی همانگونه که مقام معظم رهبری در خطبههای عید فطر مدیران را بر دوری و توجه نکردن به حاشیهها توصیه فرمودند، وی به درستی اهمیت و مسئولیت بسیار خطیری را که بر عهده گرفته است، بداند و به دور از نگاههای جریانی و فشارهای سیاسی گروههای همسو ماموریت خود را با شایستگی انجام دهد.
البته اگر افرادی انتظار داشته باشند که کاظمی مدافع و مروج سیاستهای دولت مستقر نباشد نشاندهنده این است که آنها حتی الفبای سیاست را هم نمیدانند اما انتظار اینکه کاظمی در تصمیمگیریها و اجرای سیاستها، منافع کلان استان و مردم را بر منافع جناحی و گروهی ترجیح دهد انتظار به حق و منطقی است.
یقیننا کاظمی نیک میداند که حافظه افکار عمومی مردم استان قزوین حافظهی تیزبین، قدرشناس و نکتهبین است و با دقت و به درستی مدیران دلسوز، موفق و یا ناکارآمد را از هر جریان فکری که باشند، به خوبی تشخیص میدهد و از آنان همانند مرحوم مسعود امامی استاندار اصلاحطلب و علی اکبر طاهایی استاندار اصولگرا به نیکی و بزرگی یاد میکنند لذا مسئولیت کاظمی در جایگاه معاون سیاسی و امنیتی به عنوان یک نیروی بومی دارای حساسیت و اهمیت بالایی است.
حال باید دید که در آینده، مردم استان قزوین و تاریخ از دوران کاظمی در مسئولیت معاونت سیاسی و امنیتی به نیکی یاد خواهند کرد و یا خدای نکرده همانند برخی مدیران بومی علیرغم داشتن برخی مسئولیتهای فرمایشی و کاغذی که نام و نشانی از آنها وجود ندارد، خواهد بود.
ناگفته پیداست که کاظمی میبایست در انتخاب برخی از مشاوران و نزدیکان خود دقت و تجدیدنظر کند تا مبادا برخی افراد متملق، قدرتطلب و حریص برای دیده شدن با ارایه مشاورههای غیرواقعی و یا سوءاستفاده از نزدیکی و همراهی با وی، کاظمی را از هدف درستی که در سر دارد، دور و به حاشیه بکشانند و همانند مدیر قبلی در این حوزه هزینههای غیرقابل جبران بر وی تحمیل کنند.
و به عنوان سخن پایانی اینکه امید است با توجه به اینکه سرگذشت و سرنوشت همه ما در استان قزوین علیرغم کثرت در اندیشه و رویکردهای سیاسی به هم پیوند خورده است کاظمی با عملکرد موفق خود افتخاری برای مدیران بومی خلق کند و نامی نیک علیرغم برخی ذهنیتها و پیشداوریهای که در خصوص وی وجود دارد به یادگار بگذارد.