ابطال جواز کسب ۵ درصد نانوایان متخلف استان قزوین
ابطال جواز کسب ۵ درصد نانوایان متخلف استان قزوین
معاون اقتصادی استاندار قزوین با بیان اینکه ۵ درصد نانوایان استان قزوین متخلف هستند و تخلفات آنها تکراری است، گفت: این تعداد نانواییها همیشه در بازرسیها متخلف شناخته میشوند، بنابراین مجوز ۵ درصد از این نانواییها را باطل میکنیم.
علی رحمانی ظهر امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار کالاهای اساسی استان قزوین که در سالن جلسات شهیدسلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، با اشاره به تخلفات نانواییها و کمبود نان، اظهار داشت: از نانوایان متخلف برای تامین نان مردم تعهد محضری میگیریم و سهمیه قبلی آرد را به همین تعهد به آنها برمیگردانیم.
وی اضافه کرد: در صورتی که تخلف دوباره در سامانه نانینو احراز شد، نسبت به قطع سهمیه آرد این نانواییها و ایجاد نانواییهای جدید اقدام میکنیم.
معاون اقتصادی استاندار قزوین با بیان اینکه در قزوین و تاکستان مجوزهای زیادی برای راهاندازی واحدهای نانوایی داده شده، تصریح کرد: با توجه به اینکه در بویینزهرا تعداد نانواییها خیلی بالا نیست، سهمیه آرد برخی نانوایان 2 برابر شد، ولی در بویینزهرا در مجموع کمبود آرد داریم.
رحمانی با بیان اینکه 5 درصد نانوایان استان قزوین متخلف هستند و تخلفات آنها تکراری است، تصریح کرد: این تعداد نانواییها همیشه در بازرسیها متخلف شناخته میشوند، بنابراین مجوز 5 درصد از این نانواییها را باطل میکنیم.
وی همچنین درباره اختصاص آرد خام به روستاییها گفت: آرد خام تجربه مناسبی نیست، ما به روستاییان آرد خام میدهیم و بعد دوباره در صف نان میایستند و بنابراین باید سهمیه آرد خام را به نانواییها بدهیم و در این حوزه پیگیریها باید از اداره غله شروع شود.
رحمانی همچنین از راهاندازی 50 واحد نانوایی آزادپز در استان قزوین خبر داد و گفت: البته 30 واحد از این نانواییها در شهر قزوین و 20 باب هم در سایر شهرهای استان قزوین راهاندازی میشود که البته از 30 واحد شهر قزوین 10 واحد در حال حاضر وجود دارند که فقط آرد یارانهای نوع 2 آنها را به آرد آزاد تبدیل میکنیم.
علت کمبود نان در بویینزهرا و تاکستان چیست؟
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه سهمیه آرد استان قزوین در خردادماه 10 هزار و 944 تن بود که نسبت به اردیبهشتماه که 10 هزار و 432 تن سهمیه داشتیم و بنابراین به اندازه 700 تن سهمیه آرد استان قزوین احیا شد و به سهمیه آبانماه سال قبل رسید.
عباس رحمانی تصریح کرد: باید سهمیه آرد آذرماه که 11 هزار و 672 تن هست را برگرداندیم و در این صورت دیگر مشکلی در تولید و تامین نان نداریم و در حال حاضر سهمیه آرد استان قزوین حدود 700 تن از استاندارد لازم کمتر است.
وی درباره علت کمبود نان و کاهش سهمیه آرد در بویینزهرا و تاکستان هم گفت: با توجه به اینکه سامانه نانینو بر اساس میزان پاداش و جریمه آرد تخصیص میدهد و از آنجایی که بویینزهرا و تاکستان بیشترین جریمه را داشتند و بنابراین بیشترین کسری سهمیه آرد در این 2 شهرستان است. برای جبران این مشکل فقط میتوان سهیمه فوقالعاده گرفت.
تولید نان سنگگ با قیمت 12 هزار تومان منطقی نیست
نایب رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه در سطح شهر قزوین اوضاع نانواییها آرام است و بعضی نانواییها با کمبود مشتری روبهرو هستند، گفت: اگر قرار است نانواییهای آزادپز در سطح استان گسترش پیدا کنند، دوباره با مشکل تبدیل نانواییهای آزادپز به نانواییهای یارانه نوع 2 درگیر میشویم.
وی اضافه کرد: بعد باید دوباره به اینها آرد سهمیه آرد یارانهای بدهیم و این ماجرا دوباره تکرار میشود. به نظر من راهاندازی 50 واحد آزادپز با قیمت تمامشده 12 هزار تومان نان سنگک منطقی نیست و بازار کشش ندارد.
سرانه نانوایی در استان قزوین بالاست
مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه بعد از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان اختیارات استانها در بحث نحوه توزیع آرد سلب شد، گفت: نباید از این موضوع غافل باشیم که وضعیت آرد ما به یک مقطع زمانی یعنی آبانماه برگشته که کارگر فصلی در آن مقطع معنی ندارد.
سعید زینآبادی اضافه کرد: در سنوات گذشته در این مقطع زمانی 1500 تن آرد به لحاظ شرایط اشتغال کارگران فصلی و یا مهاجرت کارگران و اتباع خارجی به استان قزوین تزریق میکردیم و از آنجایی که ابتکار عمل از استان گرفته و سلب شده، ناگزیریم این سهمیه را با رایزنی از تهران بگیریم. اگر بتوانیم سهمیه 1000 تا 1500 تن را در استان قزوین داشته باشیم، دغدغه مردم و نانوایان رفع میشود.
وی ادامه داد: سرانه نانواییها در استان قزوین خیلی بالاست و به ازای هر 730 نفر در استان قزوین یک باب نانوایی داریم، در حالی که این رقم در استان قزوین به ازای هر 1000 هزار نفر است. اتفاقا یکی از نقاط منفی فعالیت کسبوکار نانوایان این است که به لحاظ نبود پخت کافی به عرضه خارج از شبکه روی میآورند.
زینآبادی یادآور شد: باید آزادپزیها را به چرخه تولید نان بیاوریم تا نان کسانی که توان خرید نان تازهخوری با قیمت واقعی را دارند، توسط آزادپزها تامین شده و از فشار موجود کاسته شود.
تسنیم