سیل خردادماه ۱۵ میلیارد تومان خسارت به روستاهای بخش مرکزی وارد کرد
سیل خردادماه ۱۵ میلیارد تومان خسارت به روستاهای بخش مرکزی وارد کرد
بخشدار مرکزی شهرستان بوئین زهرا گفت: بر اساس ارزیابی کارشناسان سیل خردادماه بیش از 150 میلیارد ریال خسارت به روستا های بخش مرکزی وارد کرده است.
علی زارعی با یادآوری سیل18 خردادماه در تعدادی از روستا های بخش مرکزی شهرستان بوئین زهرا اظهار کرد: سرچشمه سیل 18 خردادماه بخش مرکزی شهرستان بوئین زهرا رودخانه های حاجی عرب و چلمبر بود که این سیل به سمت روستاهای پایین دست از جمله رستم آباد، یریجان، رودک، شهر سگزاباد، حسین آباد، خونان، خان آباد و صدرآباد سرازیر شد.
وی با بیان اینکه قبل از وقوع سیل هشدار های لازم به دستگاه های خدماتی و امدادی و همچنین دهیاران و مردم داده شده بود، افزود : خوشبختانه سیل خردادماه هیچ مصدوم به همراه نداشت اما خسارت و آسیب های سنگین به دام ، باغات و مزارع روستائیان تحمیل شد.
زارعی خاطرنشان کرد : بلافاصله پس از وقوع سیل به همراه ادیب رامندی فرماندار شهرستان در روستا های سیل زده حضور پیدا کردیم و از نزدیک مدیریت بحران را برعهده گرفتیم و با توجه به تقسیم کار بین دستگاه های مختلف امدادی و خدمات رسانی بخش زیادی از مشکلات و آسیب های از جمله قطع آب شرب، برق و گاز مردم در همان ساعات و روزهای ابتدایی برطرف شد.
بخشدار مرکزی شهرستان بوئین زهرا بیان کرد : بهسازی معابر و زیر ساخت های روستا های سیل زده پس از فروکش کردن سیل شروع شد و تاکنون بخش زیادی از آسیب های معابر و زیر ساخت ها ترمیم شده است.
وی از تخریب قنات روستا های رستم آباد و یرجان در سیل خبر داد و بیان کرد: در روز های اولیه سیل کار مرمت و بهسازی قنات های روستا های رستم آباد و یریجان شروع شده است و همچنان لایروبی قنات ها ادامه دارد اما با توجه به اینکه بخشی از آب مورد نیاز باغات و مزارع از آب قنات تامین می شد برای جلوگیری از آسیب به محصولات با جاگذاری لوله انتقال آب ، آب مورد نیاز به صورت موقت تامین شده است.
زارعی میزان خسارت به محصولات باغی را بین 20تا 60 درصد اعلام کرد و یادآور شد : در سیل اخیر 250 راس از دام های سبک روستائیان نیز تلف شدند و در مجموع بر اساس ارزیابی کارشناسان سیل خردادماه بیش از 150 میلیارد ریال خسارت به روستا های بخش مرکزی وارد کرده است.
بخشدار مرکزی شهرستان بوئین زهرا در زمینه جبران خسارت های وارد به مردم روستاهای این بخش تصریح کرد : متاسفانه بخش زیادی از مزارع و محصولات آسیب دیده فاقد بیمه بوده اند که جبران خسارت را تا حدودی مشکل کرده است اما مشکلات و درخواست های مردم را برای جبران خسارت به مدیریت ارشد استان انتقال داده ایم و در حال پیگیری برای جبران بخشی از خسارت های وارده هستیم.
این مقام با اشاره به لایروبی مسیل ها و رودخانه در ماه های پیش از سیل تاکید کرد : خوشبختانه با توجه به اقدامات پیشگیرانه که در ماه های گذشته برای لایروبی مسیل ها و رودخانه های بخش مرکزی انجام شده بود و علی رغم اینکه شدت سیل خردادماه سالجاری نسبت به دوره های گذشته بسیار شدید بود میزان خسارت و آسیب نسبت به سیل های مشابه سال های گذشته بسیار کمتر شده بود.
وی با اشاره به احداث سد بالاخانلو در سرچشمه رودخانه حاجی عرب که یکی از اهداف آن جمع آوری سیلاب های فصلی رودخانه حاجی عرب است، گفت: علی رغم اینکه هنوز سد بالاخانلو مورد بهره برداری قرار نگرفته است اما بخشی از سیلاب وارد مخزن سد شد و اگر سد بالاخانلو وجود نداشت میزان خسارت به چند برابر افزایش پیدا می کرد.
برنا