رد ادعای سازمان اوقاف درباره زمینهای شهر الوند/ هشدار فاجعه زیستمحیطی در جنوب شهر
رد ادعای سازمان اوقاف درباره زمینهای شهر الوند/ هشدار فاجعه زیستمحیطی در جنوب شهر
رئیس شورای شهر الوند گفت: از نظر شورا و شهرداری قزوین مالک و واقف شهر صنعتی البرز به صورت قانونی اراضی این شهر را فروخته (تبدیل به احسن کرده) و تبدیل به احسن اراضی شهر الوند قانونی بوده است.
شهر الوند با جمعیت 100 هزار نفر دومین شهر پرجمعیت استان قزوین بعد از قزوین محسوب میشود و نخستین شهر صنعتی ایران در کنار این شهر ساخته شده که شهر صنعتی البرز نام دارد. شهرداری و شورای شهر الوند بعدازظهر امروز برای آشنایی خبرنگاران با طرحهای عمرانی و ابرچالشهای شهر الوند تور رسانهای و نشست خبری برگزار کردند.
ساخت کمربندی قهرمانان 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
اما قبل از برگزاری نشست خبری 30 نفر از خبرنگاران و اهالی رسانه استان قزوین به مناسبت هفته خبرنگار از طرحهای عمرانی مهم شهر الوند و شهر صنعتی البرز بازدید کردند.
جواد خلجطایفه شهردار الوند در بخش نخست این تور رسانهای با اشاره به طرحها و پروژههای عمرانی شاخص شهر الوند اظهار داشت: یکی از این طرحها عملیات عمرانی ساخت کمربندی جنوبی شهر الوند یا همان کمربندی قهرمانان است که 3.5 کیلومتر طول محور و 10 متر عرض دارد و ساخت آن در حال حاضر 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی از تزریق 135 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این جاده کمربندی خبر داد و اضافه کرد: با توجه به عملیات زیرسازی و اجرای جدولگذاری، شنریزی و سایر عملیات عمرانی که برای ساخت این کمربندی راهبردی صورت گرفته، پیشبینی میکنیم که این مسیر مهم تا پایان سال جاری آماده بهرهبرداری شود.
خلجطایفه همچنین از راهاندازی بزرگترین مرکز پایش تصویری ترافیکی استان قزوین قزوین در شهر الوند خبر داد و گفت: این مرکز پایش تصویری از طریق راهاندازی شبکه فیبر نوری و با تخصیص 60 میلیارد ریال اعتبار احداث شده و علاوه بر شهر الوند در شهر صنعتی البرز هم این شبکه پایش تصویری نقش اساسی در حفاظت از اموال کارخانجات و صنایع دارد.
اجرای مناسبسازی معلولان شهری
اما در بخش دوم این تور رسانهای خبرنگاران استان قزوین از طرح مناسبسازی محیط شهر الوند در بلوار فارابی این شهر برای معلولان و افراد دارای معلولیت بازدید کردند.
خلجطایفه شهردار الوند در این بخش از تور رسانهای از اختصاص 35 میلیارد ریال برای پیادهروسازی ویژه معلولان در این شهر خبر داد و گفت: لکهگیری جداول شهر و اصلاح معابر هم در زمره طرح مناسبسازی محیط شهری الوند برای جانبازان، معلولان و نابینایان به شمار میرود.
چرا پارک جنگلی الوند با آب شرب آبیاری میشود؟
در بخش بعدی این تور هم خبرنگاران از پارک جنگلی 13 هکتاری در دست ساخت یالیان بازدید کردند. شهردار الوند در حاشیه این بازدید درباره این طرح محیط زیستی بیان کرد: شهرداری در نظر دارد نخستین پارک بانوان در بخشی از این پارک جنگلی ایجاد شود. البته بخشی از این کار با مشارکت شرکت شهرکهای صنعتی انجام شده است.
وی از تخصیص 50 میلیارد ریال اعتبارات عمرانی برای احداث این پارک جنگلی خبر داد و افزود: عملیات عمرانی را در هفته آینده با همکاری دستگاههای محیط زیست و منابع آب شروع میکنیم. اگر این مجموعته به پارک بانوان و خانواده تبدیل شود، تمامی امکانات و تجهیزات از جمله نورپردازی به پارک افزوده میشود.
الوند با بیان اینکه این پارک جنگلی متاسفانه با آب شرب آبیاری میشود، ادامه داد: پساب تصفیهخانه شهر صنعتی البرز و الوند قابلیت آبیاری این پارک جنگلی را ندارد، چرا که در تصفیهخانه شهر صنعتی پساب مراکز صنعتی، تولیدی و مسکونی قاطی میشوند، بنابراین قابلیت و کیفیت لازم برای آبیاری فضای سبز را ندارد. بنابراین باید مجوز تصفیه آب خام به شهرداری الوند داده شود.
دستهای پشت پرده به دنبال ورشکسته کردن شهر صنعتی کرمانشاه بودند
اما بعد از پایان تور رسانهای خبرنگاران به ساختمان شهرداری الوند رفتند تا در نشست خبری با شهردار و اعضای شورای شهر الوند حاضر شوند. ابوالحسن شیرمحمدی رئیس شورای شهر الوند در این نشست خبری با بیان اینکه مالک و سهامدار اصلی شرکت شهرک صنعتی البرز شهرداری الوند است، گفت: شهرداری الوند برای حفظ سرمایه خود علاوه بر شهر صنعتی البرز شهر صنعتی رشت و کرمانشاه را خریداری کرده است.
وی اضافه کرد: زمانی که به شورای شهر ششم آمدیم، شهر صنعتی کرمانشاه در شرف ورشکستگی بود و با توجه به برخی اتفاقات پشت پرده برخی افراد سیاسی به دنبال ورشکسته نشان دادن شهر صنعتی کرمانشاه بودند. بنابراین نخستین هدف شورای شهر ششم الوند نجات شهر صنعتی کرمانشاه از ورشستگی بود و چندین هکتار زمین این شهر صنعتی را به آن برگرداندیم.
شیرمحمدی با بیان اینکه شهر الوند با یکی از بزرگترین بحرانهای پساب صنعتی در کشور روبهروست، تصریح کرد: در شرایطی که میزان آلایندگی پساب برای استفاده در آبیاری و موارد غیرشرب باید زیر 15 درصد باشد، میزان آلودگی پساب صنعتی شهر الوند و شهر صنعتی البرز حدود 45 درصد است و بنابراین زمانی که وارد شورا شدیم، شاهد فاجعه زیستمحیطی در این شهر بودیم
وی ادامه داد: یکی از مسئولان بهداشتی یواشکی به من گفت که به دلیل رسوب این پساب در اراضی پاییندست در جنوب شهر الوند شاهد اپیدمی سرطان هستیم و به همین خاطر دستگاه قضا و محیط زیست به سرعت به این موضوع ورود کردند.
مخالفت شورای شهر قزوین با انتقال پساب شهر صنعتی البرز به سایت محمدآباد
شهردار الوند هم در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره طرح نهاد متبوعش برای ساماندهی به وضعیت تصفیهخانه و پساب شهر صنعتی البرز گفت: در کمیتهای که در این باره در دادگستری تشکیل شد، مصوب شده که 5 هکتار از زمین سایت پسماند محمدآباد برای دفع پساب شهر صنعتی اختصاص داده شود که مورد مخالفت شورای شهر قرار گرفته است.
خلجطایفه افزود: همچنین قرار شده که یک لندفیل یکهکتاری در مجموعه سایت محمدآباد ساخته شود که مورد موافقت محیط زیست و مخالفت شهرداری و شورای شهر قزوین است.
رد ادعای اوقافی بودن زمینهای الوند
همچنین شهردار الوند در جواب سؤال دیگر خبرنگار تسنیم ضمن رد ادعای سازمان اوقاف مبنی بر اوقافی بودن 4.5 دانگ از زمینهای این شهر گفت: از نظر شورا و شهرداری قزوین مالک و واقف شهر صنعتی البرز به صورت قانونی اراضی این شهر را فروخته (تبدیل به احسن کرده) و تبدیل به احسن اراضی شهر الوند قانونی بوده است.
وی تصریح کرد: پرونده زمینهای موسوم به اوقافی شهر الوند توسط دادگستری استان قزوین پیگیری میشود و برای رسیدگی به آن تعیین شعبه شده و در نواحی مانند علیآباد که حقوق مکتسبه ایجاد شده، پرونده مفتوح است و به پیگیری برای احقاق حق مردم ادامه میدهیم.
تخصیص 8200 میلیارد به نوسازی بافت فرسوده الوند
خلجطایفه همچنین با اشاره به وجود بافت فرسوده و ناکارآمد در شهر الوند گفت: در همین راستا 8 هزار و 200 میلیارد ریال بودجه و اعتبار برای نوسازی بافت فرسوده شهر الوند تخصیص یافته و مردم میتوانند برای نوسازی هر طبقه ساختمان 350 میلیون تومان وام بگیرند.
شهردار الوند با بیان اینکه بودجه مصوب امسال شهرداری الوند 2 هزار و 800 میلیارد ریال است، گفت: تاکنون 1200 میلیارد ریال از این بودجه معادل 43 درصد محقق شده و انتظار داریم این بودجه تا پایان سال به اتمام برسد و نیاز به ارائه متمم بودجه برای اجرای طرحهای عمرانی آخر سال داشته باشیم.
الوند 800 نفر قهرمان الوند دارد
رضا خلیلپور رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای شهر الوند هم از برگزاری نخستین هفته فرهنگی شهر الوند در روزهای 11 تا 16 مهرماه خبر داد و گفت: در ابتدا قرار بود اسفندماه در سالروز وفات ابوالحسنخان اقبالآذر از قلههای آواز ایرانی که متولد شهر الوند بوده، هفته فرهنگی الوند را برگزار کنیم که مورد موافقت اعضای شورا قرار نگرفت.
وی اضافه کرد: بلافاصله بعد از اتمام ماه سفر نخستین دوره هفته فرهنگی الوند را برگزار میکنیم که مهمترین بخش این رویداد فرهنگی برگزاری جشنواره ذرت در این شهر است که گردشگران در این جشنواره ذرت کبابشده و پفیلا میل میکنند.
خلیلپور شهر الوند را پایتخت ورزش استان قزوین دانست و ادامه داد: در شهر الوند از حدود 100 هزار نفر جمعیت 18 هزار نفر بیمهشده ورزشی داریم که 800 نفر جزو قهرمانان کشوری و ملی محسوب شده و 20 قهرمان جهانی هم داریم. در ضمن نقش خانمها در بین قهرمانان جهانی ما زیاد است، چرا که فاطمه اعتدادی آقای گل فوتسال زنان آسیا و فاطمه صفرپور مربی بینالمللی تکواندو الوندی هستند.
وی تصریح کرد: در قالب هفته فرهنگی الوند از 150 نفر قهرمانان ملی و جهانی شهر الوند تجلیل میکنیم و در کنار آن هم از فعالان قرآنی شهر الوند تجلیل میشود و در همین هفته پیست موتورسواری و آفرود در کنار طرح ساماندهی تپه باستانی افتتاح میشوند.
تسنیم