بسترهای دخالت و اختلافات در شهرستان البرز برچیده شود
بسترهای دخالت و اختلافات در شهرستان البرز برچیده شود
ولیا… حسینزاده
شهرستان البرز یکی از شهرستانهای پرظرفیت استان در بخشهای مختلف از جمله نیروی انسانی، صنعت، کشاورزی و … است ضمن اینکه با توجه به موقعیت ممتاز و نزدیکی به مرکز استان و دسترسی آسان به پایتخت، موقعیت ممتازی را برای توسعه این شهرستان رقم زده است اما به هر دلیل آنگونه که تاکنون شایسته بوده است این شهرستان نتوانسته است با توجه ظرفیتهای موجود به درستی مسیر توسعه را طی کند.
عوامل مختلفی را میتوان برای عقبماندگی و مشکلات شهرستان البرز برشمرد لیکن نقش مدیران در شکلگیری وضعیت کنونی نقش پررنگ و تاثیرگذاری بوده است؛ عدم ثبات، تغییر و جابجایی کوتاه مدت مدیران شهرستان بویژه فرمانداران نشان میدهد که مدیریت ارشد استان در ادوار مختلف بدون بررسی دقیق و کارشناسانه مشکلات و موانع پیشرفت، صرفا رفع مشکلات را در تغییر فرماندار جستجو کردهاند.
قبل از برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گمانهزنیهایی در خصوص تغییر غفوری فرماندار شهرستان البرز به گوش میرسید اما این جابجایی به بعد از انتخابات موکول شد، تا اینکه در نهایت در روزهای گذشته با حکم استاندار قزوین حامد فتوحی که تجربه موفق فرمانداری شهرستان آبیک را به همراه دارد به عنوان سرپرست فرمانداری البرز منصوب شد.
البته قبول مسئولیت مدیران موفق و خوشنام در شهرستان البرز که بعضا حیاط خلوت و عرصه یکهتازی برخی از افراد و شخصیتها شده است و فشارها و هیاهوهای آنها زمینه برخی از جابجاییها میشود، برنامههای مدیران موفق و قوی را نیز در این شهرستان دچار چالش و بحران میکند نوعی کار کردن در چنین شرایطی ایثار، ازخودگذشتگی و به دست گرفتن آبرو و اعتبار است.
هر چند انتصاب فتوحی که از نیروهای وزارت کشور است، مورد استقبال کارشناسان و افکار عمومی قرار گرفته است اما این سوال مطرح است که آیا فتوحی به تنهایی قادر خواهد بود که تمام موانع و مشکلات توسعه و پیشرفت شهرستان البرز از جمله فرار سرمایه، فرسوده بودن خطوط تولید واحدهای صنعتی، حاشیهنشینیها، مطالبات مردم برای تجدیدنظر در تقسیمات کشوری، مدیریت شهری، بحرانهای اجتماعی و فرهنگی، رفع مشکلات اوقافی بودن واحدهای صنعتی و تولیدی و … را از پیش روی بردارد؟
بیشک باوجود اینکه فتوحی عملکرد موفقی در مدیریت شهرستان آبیک به همراه دارد و از تجربه، انگیزه و عزم لازم برای ایفای ماموریت و مسئولیت خود در قامت فرماندار شهرستان البرز برخوردار است اما اگر به درستی ریشه و بسترهای اصلی شکلگیری مشکلات شهرستان شناسایی و رفع نگردد؛ یقیناً فتوحی هم نمیتواند آنچنان که از وی انتظار میرود موفق شود و چه بسا سرنوشت فتوحی هم به سرنوشت سایر فرمانداران دچار شود.
اگر همدلی، همراهی، انسجام و وحدتی که میبایست برای رشد شهرستان البرز وجود داشته باشد، شکل نگیرد و همچنان اقلیت محدود منفعتطلب و تمامیتخواه بر امور شهرستان تسلط داشته باشد و این گروه به عنوان حلقه اصلی و مشاورین چهرههای تاثیرگذار شهرستان نقش محوری را در تصمیمگیریها داشته باشند؛ همانند گذشته شاهد چیره شدن حاشیهها بر متن خواهیم بود و چون گذشته بخش زیادی از ظرفیت و توان فرماندار جدید نیز صرف مدیریت و خنثیسازی حواشی و مقاومت در برابر این گروه اقلیت خواهد شد.
یکی از مهمترین و اصلیترین مشکل شهرستان البرز در سالهای اخیر را میتوان در دخالتهای گاه و بیگاه و بیمورد برخی از شخصیتهای حقوقی در امور سایر مدیران نام برد و حتی گفته میشود برخی از جابجاییها به دلیل هیاهوها و فشارهای این شخصیتها در شهرستان انجام میشود که اگر چنین باشد این خود یک فاجعه است.
بنابراین تا زمینه دخالتهای غیرمسئولانه برخی از شخصیتها در شهرستان البرز در وظایف و اختیارات مدیران اجرایی محدود و مسدود نشود؛ تغییر مدیران در این شهرستان در هیچ سطحی حتی فرماندار هم نمیتواند این شهرستان را به ساحل آرامش برساند و این قطار را به ریل توسعه بازگرداند.
نباید تمام مشکلات و موانع و عقبماندگی شهرستان البرز در بخشهای مختلف را به دوش مدیران اجرایی بویژه فرماندار انداخت و برای برخی از شخصیتها حاشیه امن درست کرد و یا تسلیم فشارهای این افراد شد و همچنان به این شخصیتها اجازه دخالت و سوءاستفاده از جایگاه حقوقی داد.
به راستی اگر این شخصیتها از توانمندی و ظرفیت لازم برخوردار هستند بهتر است توان و ظرفیت خود را در حوزه ماموریت و مسئولیت خود متمرکز کنند و پاسخ دهند که در حوزه مسئولیت ذاتی خود تا چه اندازه توانستهاند مردم را نسبت به دین، نظام و ارزشهای انقلاب همراه سازند و تا چه میزان قادر بودهاند که مردم شهرستان البرز را که رنگین کمانی از قومیتها و فرهنگها را تشکیل دادهاند و به ایران کوچک معروف است را نسبت به هم نزدیکتر و صمیمیتر کنند؟ یا اینکه با نگاهها، رفتارهای تبعیضآمیز و سخنان تفرقهافکنانه زمینه شکلگیری چند قطبی در شهرستان را فراهم کردهاند و در نهایت قومیتها و فرهنگهای مختلف را نسبت به هم دور و پراکنده کردهاند!.
اگر شهرستان البرز از چنبره اختلافات، حاشیهها و دخالتهای برخی از شخصیتهای حقوقی و حقیقی رهایی پیدا کند و تمام ظرفیت و توان مدیریت شهرستان بویژه فرماندار در مسیر شکوفایی ظرفیتها قرار بگیرد اغراق نیست اگر ادعا کنیم همچنان شهرستان البرز میتواند یکی از موتورهای اصلی، محرک و پیشران توسعه استان قزوین باشد.
سخن پایانی اینکه اگر بنا است موانع رشد و توسعه شهرستان البرز با مدیریت جدید برداشته شود اولا باید مدیریت ارشد استان تمام قد از فرماندار جدید حمایت و پشتیبانی و از دخالتهای غیرمسئولانه سایر شخصیتهای حقوقی و حقیقی در امور اجرایی جلوگیری کند و اگر این شخصیتها همچنان اصرار بر دخالت در امور اجرایی دارند بدون هیچگونه مصلحتاندیشی برخورد مناسب با آنها صورت بگیرد تا فرماندار جدید نیز با جسارت و مقاومت در برابر برخی از باجخواهی و زیادهخواهیهای اقلیت پرمدعای شهرستان با آرامش و به دور از هرگونه حاشیهسازی و دخالتها سیاست و رویکردهای دولت مردمی و ماموریتهای ابلاغی استاندار را در جهت خدمت به مردم و توسعه و پیشرفت شهرستان البرز پیاده کند.