باران اعتدال

باران اعتدال
بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر



47 کشته در اعتراضات مسلمانان کشمیر/ واکنش وزارت خارجه







نهم جولای طی عملیاتی اطلاعاتی، نیروهای امنیتی هند از محل اختفای تعدادی از جوانان عضو گروه حزب المجاهدین در کشمیر مطلع می شوند و با حمله به محل مذکور چند تن از جمله چهره ای سرشانس بنام برهان مظفر وانی را به شهادت می رسانند.

به گزارش الف، برهان وانی جوانی ۲۲ ساله بود که پس از کشته شدن برادرش و نیز ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی، در نوجوانی تصمیم می گیرد به گروه های مبارز کشمیری بپوندد.

برهان وانی
در پی انتشار اخبار شهادت وی و اعلام مراسم نماز و تشییع جنازه، جمعیتی چند ده هزار نفری از مردم برای وداع با پیکر این جوان مبارز کشمیری جمع می شوند که تبدیل به صحنه اعتراض مردم کشمیر می شود و در روز دوم نیز ده تن دیگر از مردم معترض به ضرب گلوله به شهادت می رسند. اما از بد حادثه ۴۷ کشته و بیش از ۳۰۰۰ زخمی کشمیری در میان خبرهای نیس و آنکارا نظر جهانیان را به خود جلب نکرد.

واکنش وزارت خارجه به کشتار مسلمانان کمشیر
سخنگوی وزارت خارجه با ابراز تاسف از کشته شدن تعدادی از مردم منطقه کشمیر طرفین را به حداکثر خویشتنداری دعوت کرد.

بهرام قاسمی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه پس از یازده روز از آغاز کشتار مسلمانان کمشیر توسط دولت هند، در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص تحولات اخیر منطقه کشمیر با ابراز تاسف از کشته شدن تعدادی از مردم این منطقه گفت: اختلافات و تنش ها در کشمیر تنها از راه های مسالمت آمیز و گفتگو قابل حل است.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین طرفین را به حداکثر خویشتنداری دعوت کرد.

روایت شاهدان عینی
امروز نهمین روزیست که کشمیر روی خوش به خود ندیده و تحت شدید ترین تدابیر امنیتی به خیابان ها می آیند و مورد حمله قرار می گیرند. وضعیت برخی از زخمی ها در بیمارستانها وخیم گزارش شده است. رسانه های ارتباط جمعی، شبکه های اجتماعی و اینترنت در کشمیر قطع شده است. انتشار روزنامه ها نیز به حالت تعلیق در آمده است.

سامر احمد، جوان ۲۳ ساله کشمیری می گوید: جوانان اینجا واقعا ناامید شده اند. امروز اگر من با کسی باشم نمی دانم که فردا این شخص زنده خواهد بود یا اینکه به دست نیروهای امنیتی کشته خواهد شد. چرا آنها به ما حمله می کنند؟ در هرجای دیگری از کشور اعتراضات با آب پاش پراکنده می شود اما چرا در اینجا از گلوله های ساچمه ای برای مقابله با معترضان استفاده می شود؟

شستن خیابان‌ها پس از کشته شدن عزاداران
وی ادامه داد: در روزهای گذشته بسیاری از پسران چشمان خود را از دست دادند چرا که نیروهای امنیتی با گلوله ساچمه ای به آنها حمله کردند. صدها نفر با جراحت های شدید در بیمارستان ها هستند.

فرزانه ۲۶ ساله نیز در این باره می گوید: موضوعات اساسی مردم حل نشده است. ما همواره به دنبال فرصتی هستیم تا در مناظره ها درباره کشمیر مشارکت کنیم اما اغلب گفت وگوهای صلح آمیزی در این باره صورت نمی گیرد.، موضوعی که اساسی ترین دلیل اتفاقات امروز کشمیر است. چرا که مقامات هندی اصلی ترین موضوعات مربوط به ما را حل نمی کند.

عقیب حسین ۲۵ ساله درباره اتفاقات اخیر می گوید:آنچه که ما در کشمیر می بینیم عصبانیت نیست این اشتباه است که این اتفاقات را عصبانی بدون بنامیم، ما در حال جنگ سیاسی هستیم ، این آرمان مردم است که حق تعیین سرنوشت را در اختیار داشته باشند.

نامه نگاری برای توقف خشونت ها
رهبر آزادی‌خواه و با نفوذ جامو و کشمیر برای اولین بار با نوشتن نامه‌ای به ایران و چین خواستار حمایت و مداخله فوری این کشورها برای حل مساله به سرعت رو به انحطاط کشمیر شد.

سید علی گیلانی رهبر منطقه جامو و کشمیر در نامه‌ای خطاب به سران اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل و سازمان‌های منطقه‌ای مانند اتحادیه اروپا، آ سه آن، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای کشورهای جنوب آسیا، از آنها خواست تا هند را وادار کنند تا اعتمادسازی کند و ماهیت مناقشه جامو و کشمیر را بپذیرد. قانون اختیارات ویژه نیروهای مسلح را لغو کند و به روند غیر نظامی کردن منطقه فورا سرعت دهد.

هم‌چنین این نامه به پاکستان عربستان سعودی و ترکیه نیز فرستاده شده است.

در نامه گیلانی با درخواست برای آزادی زندانیان سیاسی و ایجاد فضا برای فعالیت‌های سیاسی آمده است:‌ این کشورها مسئولیت ویژه‌ای برای مداخله به منظور متوقف ساختن حکومت هند در جامو و کشمیر و ایجاد یک شرایط مساعد برای حل مناقشه جامو و کشمیر مطابق حق تعیین سرنوشت دارند.

همچنین بلاول زرداری رهبر حزب مردم پاکستان، طی نامه ای به بان کی مون از این سازمان خواست تا برای احقاق حقوق مسلمانان بیگناه کشمیر، دولت هند را تحت فشار قرار دهد.

منطقه کشمیر که ما بین پاکستان و هند واقع شده از سال ۱۹۴۷ مورد مناقشه این دو کشور بوده است تا جایی که سه جنگ میان هند و پاکستان بر سر این منطقه به وقع پیوسته است. مردم کشمیر مدتها است که از حضور هند خشمگین هستند و خواستار استقلال کشمیر یا ادغام با پاکستان هستند. تا کنون بیش از ۶۸ هزار نفر در ناآرامی‌ها و درگیری‌های میان ارتش هند و معترضان کشمیر جان خود را از دست داده‌اند.

تکمیل می شود
 سایت الف
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۴/۲۹
ولی اله حسین زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی