۷۵۳ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی در استان قزوین به بیت المال بازگشت داده شد
۷۵۳هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی در استان قزوین به بیت المال بازگشت داده شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: با اجرای احکام قضایی و خلع ید از متصرفان بیش از 753 هکتار از اراضی منابع طبیعی در استان به بیت المال بازگشت داده شد.
محسن قاسم زاده به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری روز شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که روز شنبه در اداره منابع طبیعی قزوین برگزار شد مهمترین اقدامات یک سال اخیر را تشریح کرد.
قاسم زاده اظهار داشت: در اجرای رفع تداخلات ماده 54 رفع موانع تولید بیش از 1193 فقره از پلاک ها مشمول این طرح هستند که تاکنون 511 پلاک رفع تداخل شده است.
وی بیان کرد: تعداد 15 پلاک در استان مشکلات خاص خود را دارد که تلاش می کنیم تا پایان سال آینده همه پلاک ها رفع تداخل شود.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: همچنین استعلام 29 فقره از اراضی به مساحت 41 هزار و 700 هکتار صورت گرفته و استعلام 1100 هکتار دریافت شده است.
واگذاری 88 هکتار زمین برای ساخت مسکن در روستاها/ بازگشت 753 هکتار زمین به بیت المال
قاسم زاده بیان کرد: در راستای ماده 4 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن بیش از 88.5 هکتار زمین در 11 روستا از جمله زرین خانی، نیکویه، کرکین، حاجی عرب، وندر، ساج، شهرستانک، آب باریک، کهنه آب باریک، رستم آبادو خان آباد واگذار شده است.
وی تصریح کرد: 377 مورد درخواست اراضی ملی داریم که329 هکتار برای طرح های غیر کشاورزی و بقیه برای طرح های کشاورزی و زیتون کاری است.
این مسئول گفت: 26 فقره استعلام معدنی به مساحت 41 هزار و 700 هکتار بررسی شده و با 29 فقره آن به مساحت 1100 هکتار موافقت شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین یادآورشد: در اجرای احکام قضایی و خلع ید تعداد 101 فقره به مساحت 333 هکتار انجام شده و در اعمال ماده 59 قانون حفاظت و بهره برداری تعداد 52 فقره به مساحت 402 هکتار و تبصره یک ذیل ماده پنجاه و پنج نیز 25 فقره به مساحت 18.58 هکتار انجام شده و توانسته ایم بیش از 753 هکتار از اراضی را به بیت المال بازگردانیم.
وی در خصوص کشفیات چوب قاچاق هم گفت: امسال 96 فقره چوب قاچاق به حجم 770 مترمکعب کشف شد و 7 فقره کشف ذغال هم به میزان 6190 کیلوگرم از دیگر اقدامات حفاظتی است.
قاسم زاده اضافه کرد: همچنین سیستم چرایی و قرق در 5 هزار هکتار مساحت از مراتع اجرا شده و بادشکن زنده در سطح 30 کیلومتر از شهرستان بویین زهرا به اتمام رسیده است.
این مسئول توسعه زراعت چوب در استان را از دیگر برنامه های توسعه ای دانست و یادآورشد: تعهد این اداره برای توسعه زراعت چوب حدود 150 هکتار بود که تاکنون کاشت نهال صنوبر در سطح 204 هکتار انجام شده است.
وی افزود: آب این طرح از محل پساب تامین خواهد شد که در این راستا 5 میلیون مترمکعب پساب پس از پالایش استفاده خواهد شد.
این مدیر در مورد اجرای طرح های آبخیزداری نیز گفت: در سال گذشته عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در حوزه های فلارمیک، پروان، شهیدآباد، شیزند سینک، مرادبیگلو، کنشکین و شهری قزوین اجرا شد که حجم عملیات سنگی ملاتی 6620 هکتار و سنگی گابیونی 2812 هکتار بوده است.
قاسم زاده افزود: همچنین مطالعات تفصیلی و اجرایی آبخیزداری در سطح 37 هزار و 810 هکتار از حوزه های آراسنج بویین زهرا و حوزه شهری تاکستان در دست اجراست که این طرح ها 15 میلیارد و 940 میلیون تومان هزینه داشته است.
وی در خصوص ممیزی مرتع نیز گفت: در سال جاری31 فقره مجوز چرا در سطح 10 هزار و 243 هکتار از مراتع برای 381 بهره بردار با 5 هزار و 216 راس دام مجاز اجرا شده که شاهد افزایش 800 درصدی در این زمینه هستیم.
قاسم زاده افزود: بیشترین چرای غیر مجاز دام از استانهای همجوار صورت می گیرد که در این زمینه برخورد قاطع می کنیم اما انتظار داریم شوراهای اسلامی روستاها و دهیاری ها در این زمینه همکاری و احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و از اجاره دادن مراتع روستایی خودداری کنند تا از منابع طبیعی صیانت شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: آموزش 4 هزار نفر روز مجریان و بهره برداران، آموزش، جذب و سازماندهی 2300 نفر از همیاران طبیعت، و حضور کارشناسان در مدارس برای آموزش دانش آموزان نیز از مهمترین فعالیتهای ترویجی است.
کاشت 10 میلیون درخت در استان قزوین
قاسم زاده در ادامه از اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت در کشور خبرداد و گفت: بر اساس گزارش مرکز مطالعات مجلس شورای اسلامی، ایران در ردیف 10 کشور تولیدکننده CO2 محسوب می شود و در ترسیب کربن در رده چهل و دوم جهان است لذا بایستی با کاشت درخت در این طرح مشارکت کند تا آلودگی ها کاهش یابد.
وی بیان کرد: کشورها متعهد شده اند تا سال 2050 یک تریلیون اصله درخت بکارند که سهم عربستان 50 میلیارد درخت و سهم ایران یک میلیارد اصله درخت است.
این مسئول افزود: سهم استان قزوین در این طرح ملی حدود 10 میلیون اصله نهال است که سالانه بایستی دو میلیون و 500 هزار اصله نهال در مناطق مختلف استان غرس شود.
قاسم زاده گفت: تهیه و توزیع 500 هزار اصله نهال رایگان از گونه های ون، ارغوان، عرعر، سرو،زیتون تلخ و بادام در استان انجام شده و در دهه فجر نیز سه هزار اصله نهال به یاد شهدا در استان توزیع و کاشته شد.
وی اظهارداشت: در سطح کشور 126 نهالستان این نیاز را تامین خواهند کرد و در استان قزوین نیز نهالستان سبحان به مساحت 14 هکتار و سطح مفید 10 هکتار در جاده قزوین به تاکستان این نهال را تامین می کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین یادآورشد: همچنین نهالستان بیابانی در شهرستان بویین زهرا فعال خواهد شد تا بخشی از نهال ها را تامین و تولید کند.
وی گفت: واکاوی و کاشت در سطح 200 هکتار در برنامه پیش بینی شده و مبارزه با آفات در سطح 400 هکتار در دستور کار قرار دارد.
قاسم زاده در خصوص پیگیری دریافت خسارت از اجرای طرح های عمرانی هم اظهارداشت: میزان خسارت ناشی از اجرای طرح های عمرانی حدود 850 میلیون تومان بود که تاکنون بیش از دو میلیارد و 700 میلیون تومان آن دریافت شده است.
اطفای حریق در 26 هکتار از اراضی
وی در خصوص حوادث آتش سوزی در مراتع نیز گفت: امسال 14 فقره حریق به مساحت 26 هکتار در مراتع رخ داد که مهار کردیم و با اقدام بموقع و فعالیتهای پیشگیرانه و همکاری مردم و شوراها و دهیاری ها کمترین تعداد حریق در مراتع را داشتیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین در ادامه گفت: هفته منابع طبیعی از 15 تا 21 اسفندماه با اجرای برنامه های متنوع برگزار می شود و امسال خوشبختانه مسعود جمشیدی از همکاران این اداره به عنوان یکی از جنگل بانان کشوری انتخاب شده و مورد تجلیل قرار می گیرد.
برنا